Výstaviská môžu žiadať o financie zo schémy pomoci pre cestovný ruch

Na pomoc pre cestovný ruch vrátane výstavísk ministerstvo dopravy a výstavby vyčlenilo 257 miliónov eur.

19.08.2021 17:44
dovolenka, cestovanie, rodina, výlet Foto:
ilustračná fotka
debata

Schéma pomoci pre sektor cestovného ruchu a gastra je určená aj pre výstaviská. Podnikatelia môžu žiadať o finančný príspevok zo schémy pomoci de minimis alebo z veľkej schémy pomoci spätne, od začiatku pandémie. Pomoc je určená aj pre výstaviská, organizácie kongresov a podnikových výstav. V tlačovej správe o tom informovalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Senj Chorvátsko Čítajte viac Turistický „boom” v Chorvátsku. V septembri navštívi obľúbenú destináciu až 20 tisíc Slovákov

„K dnešnému dňu sme v schéme de minimis dostali 88 žiadostí, pričom schválených bolo 85. Ďalšie žiadosti evidujeme vo veľkej schéme, kde je limit na žiadateľa milión eur," uviedol rezort. Na pomoc pre cestovný ruch vrátane výstavísk ministerstvo dopravy a výstavby vyčlenilo 257 miliónov eur. O pomoc môžu podnikatelia požiadať spätne za celé obdobie od začiatku pandémie, v schéme de minimis od 1. apríla minulého roka do 31. mája tohto roka, resp. vo veľkej schéme pomoci od 1. apríla vlaňajška do 31. marca tohto roka.

Oprávnenými žiadateľmi sú aj prevádzky stravovacích a ubytovacích zariadení, cestovných kancelárií a agentúr, aquaparkov, kúpalísk, sprievodcovia v cestovnom ruchu, botanické a zoologické záhrady, zábavné parky a lunaparky, prevádzka lanoviek a lyžiarskych vlekov, múzeá s prehliadkami pre verejnosť, či historické pamiatky a turistické zaujímavosti. Na schému pomoci de minimis (limit 200-tisíc eur na žiadateľa) je vyčlenených 220 miliónov eur a na veľkú schému pomoci (limit 1 milión eur na žiadateľa) je vyčlenených ďalších 37 miliónov eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #pomoc pre cestovný ruch