Teplárom stúpajú náklady na výrobu. Môže to ovplyvniť aj ceny

Výrobcovia tepla pozorne sledujú vývoj cien kľúčových komodít nevyhnutných na výrobu tepla.

02.08.2021 09:38
kozub, kachle, oheň, kúrenie, teplo, drevo Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

Teplárenské spoločnosti sa už pripravujú na tretiu vlnu pandémie koronavírusu. „Maximalizujeme naše úsilie, aby boli všetky kľúčové projekty, údržba a investície dokončené čo najskôr do začiatku vykurovacej sezóny, t. j. do 1. septembra,“ povedal v rozhovore pre portál vEnergetike.sk senior manažér pre centrálne zásobovanie teplom spoločnosti Veolia Energia Slovensko Peter Kurilla.

radiátor, teplo, kúrenie Čítajte viac Cena tepla? Domácnosti by mali v tomto roku zaplatiť menej ako vlani

Výrobcovia tepla pozorne sledujú vývoj cien kľúčových komodít nevyhnutných na výrobu tepla. „Vnímame extrémny nárast cien stavebných a konštrukčných materiálov, čo negatívne ovplyvňuje snahu o udržanie stabilných cien nášho produktu – tepelnej energie,“ konštatoval Kurilla. Prvé dve vlny pandémie výrazne ovplyvnili aj slovenské teplárenstvo.

„Pandémia zasiahla sektor teplárenstva a energetiky vo všeobecnosti najciteľnejšie v oblasti manažmentu riadenia ľudských zdrojov, jeho kapacít a, samozrejme, v oblasti subdodávok potrebných na spoľahlivú a plne legislatívne stabilnú výrobu a distribúciu energií. Odvetvie energetiky bolo jedným z kľúčových na zvládnutie týchto neľahkých časov,“ uzavrel Kurilla.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ceny #teplo #výroba #teplári