Nedostatok polovodičov pokračuje, v pondelok vo Volkswagene prerušil výrobu SUV

Bratislavský závod očakáva, že problémy s dodávkami polovodičových súčiastok vyvrcholia v treťom štvrťroku.

28.07.2021 15:52
Volkswagen, VW, predaj áut Foto:
Jednou z mála automobiliek, ktoré mali prvý kvartál v tomto roku z hľadiska predaja na Slovensku lepší, než ten v roku 2020, je Volkswagen.
debata

Výrazný výpadok kapacít na výrobu polovodičov naďalej negatívne ovplyvňuje výrobu v automobilkách. Volkswagen Slovakia v pondelok (26. 7.) prerušil pre chýbajúce čipy na dvoch zmenách výrobu SUV automobilov. Bratislavský závod očakáva, že problémy s dodávkami polovodičových súčiastok vyvrcholia v treťom štvrťroku a nevylúčil ďalšie prispôsobovanie výroby.

„Aj napriek napätej situácii prišlo doteraz v koncernových závodoch len k fázovitému prispôsobovaniu produkcie. V bratislavskom závode bola v tejto súvislosti dotknutá výroba SUV vozidiel aj v pondelok 26. júla, keď prišlo k dočasnej odstávke výroby v dvoch zmenách,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

Zuzana Čaputová na návšteve Volkswagenu Čítajte viac Bratislavský Volkswagen sa pripravuje na ohlásenú investíciu. Tá so sebou prinesie aj nové pracovné miesta

Fabriky niektorých dôležitých výrobcov polovodičov v Ázii podľa Kovarovič Makayovej zatvorila nová vlna pandémie ochorenia COVID-19. „Aktuálne vychádzame z toho, že v 3. kvartáli 2021 bude zásobovanie čipmi naďalej veľmi nestále, situácia zostane napätá a čipová kríza zároveň dosiahne svoj vrchol,“ uviedla hovorkyňa. Koncern podľa nej očakáva zlepšenie dostupnosti čipov do konca roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #polovodiče