Vzdelanie zadarmo? Bývalá Zásielkovňa spúšťa nový projekt

Náučný projekt Packety je určený pre tisíce maloobchodných predajcov na Slovensku. Vzdelávať sa online môžete od 28. júla a to na digitálnej platforme Packeta spolu s Petrom Struculom, trénerom obchodných zručností. Tí si v spolupráci pripravili sériu webinárov v hodnote niekoľkých tisícok eur zadarmo.

27.07.2021 09:32
dištančné vzdelávanie, videohovor, online... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Online školenie je určené pre predajcov na takmer 1 500 výdajných miest spoločnosti po celom Slovensku. Drvivá väčšina majiteľov malých a stredných predajní totiž neinvestuje do vzdelávania seba a svojich zamestnancov ani euro. No v zahraničí je bežné, že zamestnanci absolvujú 8 až 12 dní školení ročne.

V našich končinách tieto štandardy spĺňajú prevažne veľké firmy. „Tým, že maloobchodné prevádzky neinvestujú do vzdelávania svojich zamestnancov, môžu v niektorých prípadoch prichádzať ročne o milióny eur,“ hovorí Peter Strcula, tréner obchodných zručností s mnohoročnými skúsenosťami v zahraničí. Ako ďalej dodáva, som presvedčený, že kvalitným vzdelávaním by maloobchod získal silný nástroj a väčšiu konkurencieschop­nosť voči väčším firmám a reťazcom.

Vzdelanie = vyššie tržby

Pomôcť malým a stredným maloobchodným prevádzkam vzdelávať sa má edukačný projekt spoločnosti Packeta. Výkonný riaditeľ Packety na Slovensku Alexander Jančo tvrdí, že hlavným dôvodom, prečo sa stať výdajným miestom Packety, je, že prevádzkam privádzame nových zákazníkov úplne zadarmo. „Túto veľkú výhodu by mali naplno využívať a cielene zvyšovať svoje tržby ich nákupmi,“ hovorí. Cieľom online školení je teda zlepšenie predajných schopností výdajných miest a naučenie sa ako sa zo zákazníka, ktorý si prišiel pre balíček ich vlastný. . Výdajné miesta absolvovaním školenia získajú praktické zručnosti, ktoré budú môcť využívať pri predaji všetkých svojich produktov a služieb a tým výrazne zvýšiť svoje tržby, dodáva výkonný riaditeľ.

Školenie pre tisíce

Spoločnosť predpokladá, že dokáže takto ročne preškoliť tisíce predajcov, ide o jednu z najväčších vzdelávacích akcií v oblasti maloobchodu na Slovensku. Online školenia budú prebiehať každú stredu naživo. „Záujemcovia získajú školenie, ktoré dnes majú k dispozícii len veľké firmy a ktorého hodnota je niekoľko tisíc eur, úplne zadarmo. Je určené majiteľom podnikov, ako aj všetkým ich zamestnancom, predajcom,“ hovorí Strcula. Na praktických príkladoch chceme ukázať, že predávať sa dá efektívne a ľahko. Stačí sa správne pýtať a dobre počúvať, dodáva tréner obchodných zručností.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzdelanie #online #packeta