Slovenská donášková služba Bistro.sk mení majiteľa. Kúpil ju gigant za 50 miliónov

Bistro.sk začalo ponúkať svoje služby v roku 2013.

16.07.2021 12:48
Bistro.sk Foto:
debata (2)

Online donášková služba Bistro.sk mení majiteľa. Spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG a Just Eat Takeaway.com podpísali dohodu o predaji. Cena transakcie je takmer 50 miliónov eur, s predpokladaným ukončením v nadchádzajúcich mesiacoch tohto roka.

Bistro.sk začalo ponúkať svoje služby v roku 2013 a postupne rozširovalo svoje služby do mnohých slovenských miest. Počas tohto obdobia stúpol počet reštaurácií v ponuke na takmer 2000, pričom ich služby využíva ročne viac ako 400-tisíc aktívnych zákazníkov.

práca, bicykel, čítanie, muž, zamestnanec Čítajte viac Slovenská firma vyskúšala 4-dňovým pracovný týždeň. Výsledky prekvapili

Slovenská donášková služba si po uzavretí transakcie adaptuje globálnu identitu Just Eat Takeaway.com, ako aj jej európsku technologickú IT platformu. „Akvizíciou Bistro.sk pridávame do portfólia profitujúcu online donáškovú službu jedla, ktorá veľmi dobre zapadá aj do našej geografickej stopy,“ hovorí na margo transakcie Jörg Gerbig z Just Eat Takeaway.com. Podľa neho má táto spoločnosť silné základy, na ktorých môžu ďalej stavať.

„S Bistro.sk sme priniesli na slovenský trh nový biznis model. Vďaka silnému podnikateľskému duchu sa nám podarilo postaviť najväčšiu donáškovú službu jedla a to úplne od počiatku. Narástli sme z pár objednávok denne na milióny ročne,“ tvrdí o začiatkoch podnikania s donáškovou službou Mark Dekan, CEO Ringier Axel Springer Media AG. Dnes podľa neho nastal čas pre Bistro.sk na ďalší rast.

Táto transakcia umožní spoločnosti Ringier Axel Springer ešte viac sa zamerať na rast a investičnú stratégiu v segmente online médií, classifieds a komunitného biznisu, píše sa v tlačovej správe spoločnosti. Just Eat Takeaway.com patrí medzi globálnych lídrov v online donáške jedla a je jednotkou na viacerých trhoch v Európe, čo pomôže Bistro.sk posunúť sa do ďalšej fázy vývoja a rastu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #donáška #bistro