Obranný priemysel na Považí ožíva. Firma hľadá nových zamestnancov

Od začiatku júla pribudla v trenčianskej prevádzke výroba nákladných vozidiel Tatra pre silové a bezpečnostné zložky.

16.07.2021 11:32
robotník Foto:
Ilustračné foto.
debata (15)

Areál bývalého štátneho vojenského opravárenského podniku (VOP) rastie a avizuje vytváranie nových pracovných miesta. Aktuálne patrí pod holding MSM, ktorý ho získal do dlhodobého prenájmu od rezortu obrany ešte v roku 2014.

„Cieľom bolo oživiť výrobu, vrátiť zašlú slávu strojárenského a obranného priemyslu Považia a dať prácu ľuďom z regiónu. Dnes sa nám mimoriadne darí,“ uviedol generálny riaditeľ MSM Land Systems Michal Baláž.

Zamestnávajú viac než 160 ľudí a výroba beží naplno, pričom v nasledujúcich troch mesiacoch plánujú prijať ďalších 30 zamestnancov.

Mini-Cooper-S-38 Čítajte viac V Bánovciach pribudnú pracovné miesta. Budú sa tam vyvíjať zadné svetlá

MSM Land Systems je výrobno-opravárenský podnik, ktorý sa špecializuje na opravy vojenskej pásovej a kolesovej techniky pre silové zložky štátu, modernizáciu vojenských a špeciálnych vozidiel či predaj náhradných dielov a výrobu mobilných kontajnerov. Prevádzka v Trenčíne sa okrem opravy bojových vozidiel a ich motorov pre zahraničných odberateľov zaoberá aj opravami pozemnej vojenskej techniky pre Ministerstvo obrany SR.

V areáli sa tiež nachádza certifikované servisné pracovisko značky Tatra, ktoré sa od júla tohto roku rozširuje aj o výrobu nákladných vozidiel. „Nedávno sa nám podaril dosiahnuť ďalší obrovský míľnik. Značka Tatra sa vracia späť na Slovensko a v priestoroch VOP v Trenčíne bude prebiehať výroba podvozkov, kabín a nadstavieb pre tieto legendárne nákladné vozidlá,“ vyzdvihol Baláž.

Príchod Tatry je tak podľa neho ďalším krokom v súlade s rastovou stratégiou firmy, ktorá dá prácu ďalším desiatkam, a postupne až stovke ľudí z regiónu.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #Považie #pracovné miesta