VÚB banka opäť mení cenník. Drahšie budú dve služby

VÚB banka už robila veľkú zmenu cenníka aj v apríli tohto roka.

09.07.2021 10:24
VÚB Foto:
VÚB banka.
debata (1)

VÚB banka ide od 10. októbra tohto roka meniť poplatok pri vklade v hotovosti. Ako prvý na to upozornil portál Finančný kompas. V sadzobníku nastanú dve zmeny.

Prvá sa týka vkladu v hotovosti na účet vedený vo VÚB. Vloženie mincí do 50 kusov a bankoviek bude za poplatok dve eurá. Až do zmeny stojí táto služba 1,50 eura.

banka, UniCredit Bank Čítajte viac Drahšie vklady, výbery aj práca s mincami. Ďalšia banka ide meniť cenník

Ak bude mincí viac, za každých začatých 50 kusov si bude banka účtovať poplatok dve eurá. Aj v tomto prípade to zdražie o 50 eurocentov.

Druhá zmena sa týka vkladových účtov a knižiek. Pri vklade mincí nad 50 kusov sa za každých začatých 50 kusov bude tiež účtovať dve aurá. Služba do zmeny stojí 1,50 eura.

Čo menila VÚB od apríla 2021?

  • Banka od 1. apríla tohto roka zmenila ceny niektorých služieb. Napríklad vedenie bežného účtu bude stáť 5 eur, teraz stojí 4 eurá. Výber hotovosti na pobočke zdražie z pôvodných 5 eur na 6 eur. Rovnako sa zvýši aj poplatok za SEPA inkasá, trvalé príkazy a ostatné manuálne spracované prevody.
  • Zruší sa tiež používanie bezkontaktnej nálepky Visa Inspire Wave 2 Pay. Výber hotovosti z cudzieho bankomatu zdražie o 0,50 eura. Príplatok za expresné vydanie karty a PIN kódu bude 15 eur, predtým stálo 10 eur.
  • Zobrazenie zostatku cez bankomat VÚB banky bude za poplatok 0,10 eura. V bankomate inej banky za 1 euro. On-line zmena denných limitov bude za poplatok 1,5 eura.
  • Zavedie sa tiež nový poplatok 10 eur za riešenie žiadostí klientov o vrátenie platby kartou. Predovšetkým v prípade nedodania tovaru alebo služby. Neplatí to v prípade zneužitia platobnej karty. Zmenia sa aj poplatky pri kreditných kartách a zdražie výmena bankoviek a mincí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #VÚB #cenník