Vyhrali sme boj s pandémiou, prehrali ten o nájom. Obľúbená bratislavská reštaurácia skončila

V prevádzke bola osem rokov, počas ktorých si stihla získať množstvo fanúšikov.

07.07.2021 12:05
Reštaurácia Kubista Foto:
debata (5)

Priamo v srdci hlavného mesta na rohu ulíc Grösslingová a Klemensova fungovala ešte donedávna obľúbená bratislavská reštaurácia s názvom Kubista. V prevádzke bola osem rokov, počas ktorých si stihla získať množstvo fanúšikov. Začiatkom týždňa však na sociálnej sieti vo svojom príspevku oznámila, že končí.

Poslednýkrát ju tak mohli navštíviť jej zákazníci v utorok. „Ďakujeme za priazeň naši drahí hostia, ďakujeme našim skvelým dodávateľom a fantastickým zamestnancom, ktorí ste z Kubistu spravili také úžasné miesto, ako bolo,“ napísala reštaurácia deň pred jej finálnym zatvorením. Oddnes má byť už reštaurácia definitívne zavretá.

Prehratý boj o nájom

Dôvodom jej konca má byť údajne nájomné. „Vyhrali sme boj s pandémiou, prehrali ten o nájom,“ píše reštaurácia na Facebooku.

„Veľká škoda, pre mňa ste boli najlepšia bratislavská reštaurácia ever, moja srdcovka,“ píše fanúšička pod statusom reštaurácie. Iná zasa dúfa, že sa im podarí získať nový priestor, kde by mohli pokračovať.

Odškodňovaní zákon

To, či bolo hlavným dôvodom konca reštaurácie nezhody s majiteľom priestorov alebo pomalá a slabá pomoc od štátu v čase koronakrízy, nie je zrejmé. Faktom však ostáva, že univerzálny odškodňovaní zákon, ktorý sa stal jedným z bodov sporu medzi ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom a ministrom financií Igorom Matovičom dodnes ešte stále nie je na svete.

Sulík sa ho niekoľkokrát pokúšal predložiť na vládu. „Tretíkrát som na vládu predložil univerzálny zákon o odškodnení, aby sme mohli odškodniť aj tých, na ktorých nesedeli doteraz nejaké schémy. Žiaľ, tento zákon vedúci Úradu vlády pán Jakab ani len nepredložil na rokovanie,“ povedal ešte v marci Sulík.

Štát mesiace sľubuje, že hromadne odškodní podnikateľov. Po ukončení vládnej krízy sa univerzálny odškodňovací zákon presunul z ministerstva hospodárstva pod Matoviča. Odvtedy sme však o ňom nepočuli nič.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #reštaurácia #odškodňovací zákon