Penta už nemá mäso. Firma Mecom má oficiálne nového majiteľa

Mecom sa stáva súčasťou globálnej spoločnosti na spracovanie bravčového mäsa.

29.06.2021 10:40
Penta Foto: ,
Penta
debata (10)

Spoločnosť Mecom Group Humenné, slovenský výrobca a dodávateľ mäsových výrobkov, zmenil majiteľa. Jej vlastníkom sa stala spoločnosť Smithfield Foods, Inc. Mecom sa tak stáva súčasťou veľkej globálnej spoločnosti na spracovanie bravčového mäsa.

Mecom Group o tom informoval v utorok s tým, že ostáva samostatnou organizačnou jednotkou, čo znamená, že obchodná a marketingová stratégia spoločnosti sa týmto začlenením do Smithfield Foods nemení, naďalej bude aktívna na trhoch so značkami Mecom.

Firmu pôvodne vlastnila investičná skupina Penta.

Penta Čítajte viac Penta sa zbavuje časti biznisu. Výrobcu lietadiel predá maďarským zbrojárom

Firma Smithfield Foods bola založená v roku 1936 v americkom Smithfielde a dnes je globálnym svetovým lídrom v oblasti mäsospracujúceho priemyslu. Spoločnosť zamestnáva viac ako 55-tisíc pracovníkov a dosahuje ročné tržby viac ako 16 miliárd dolárov.

„Pre našu spoločnosť začína nová etapa, keď sa z regionálneho hráča staneme súčasťou globálneho holdingu. Náš nový majiteľ je strategický investor, ktorý disponuje silným odborným know-how. To nám vytvára priestor na ďalší rast a nové investície a zároveň zaručuje stabilné pracovné prostredie pre našich zamestnancov,” povedal generálny riaditeľ Mecomu Ladislav Čechovič.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Penta #Mecom #mäsokombinát