SAG investuje milióny do nového závodu na Slovensku

Dcérska spoločnosť skupiny Salzburger Aluminium - od 1. júna spúšťa výrobu vo svojom novom závode v priemyselnom parku SIHOŤ pri Trenčíne. Skupina SAG investovala približne 1,5 milióna EUR do premiestnenia, rozšírenia a rozšírenia technického vybavenia. Nový závod sa nachádza v blízkosti českých a rakúskych hraníc a ponúka spoločnosti, ktorá sa špecializuje na špeciálne konštrukcie z kovu a hliníka, podstatne väčšiu kapacitu. Nový závod s rozlohou 10 365 m2 bude mať dostatok priestoru na to, aby sa prispôsobil rastúcemu dopytu po špeciálnych dieloch zo strany výrobcov špeciálnych vozidiel alebo železničného priemyslu.

01.06.2021 17:09
robotník Foto:
Ilustračné foto
debata

Po 19 rokoch v Dubnici bolo tento rok potrebné zmeniť miesto. V závode na Slovensku sa spoločnosť SAG špecializuje na výrobu komplexných špeciálnych konštrukcií z hliníka, ktoré sa navrhujú a vyrábajú individuálne podľa požiadaviek zákazníka. Sortiment siaha od okenných systémov pre vlaky až po obrovské nádrže s objemom viac ako 3 000 litrov. „Vďaka optimalizovanej infraštruktúre môžeme ďalej zefektívniť procesy a ešte viac zefektívniť výrobný proces,“ vysvetľuje riaditeľ závodu Andrej Čikel.

Karin Exner-Wöhrer, generálna riaditeľka skupiny Salzburger Aluminium Group, dodáva: „V našom závode na Slovensku vyrábame pre našich medzinárodných zákazníkov výrobky na mieru pre špeciálne aplikácie v konštrukcii vozidiel alebo v železničnom sektore. Vďaka novému závodu môžeme ich zákazníkom ponúknuť ešte širšiu škálu výrobných krokov priamo v podniku.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #závod #SAG #rozširovanie výroby