Vlastníkom PPF sa stala Renata Kellnerová

Koncovým vlastníkom skupiny PPF sa stala Renata Kellnerová, vdova po zosnulom Petrovi Kellnerovi.

25.05.2021 16:49
sudca, kladivko, spravodlivosť, peniaze,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Vyplýva to z hlásenia, ktoré PPF odovzdala Českej národnej banke (ČNB), informuje ČTK. Ako ďalej tlačová agentúra cituje oznámenie skupiny, počas prebiehajúceho dedičského konania bola Kellnerová menovaná správcom pozostalosti. To v praxi znamená, že kvôli tomu je uvedená ako držiteľ zodpovedajúcich majetkových podielov v spoločnostiach regulovaných ČNB.

280084800 Čítajte viac Prevzal Markízu a úvery dostal až do Číny. Aké impérium po sebe zanechal Petr Kellner?

„Ustanovenie pani Kellnerovej správcom ale neznamená, že je dedičské konanie uzavreté. Pani Kellnerová tiež zastupuje rodinu pri účasti na rokovaniach novovzniknutého Riadiaceho výboru skupiny PPF, ktorý slúži ako poradný orgán CEO Ladislava Bartončíka,” cituje ČTK stanovisko PPF.

Podľa ekonóma Lukáša Kovandu to bude medzinárodná investorská komunita, súčasní aj potenciálni obchodní partneri skupiny, ale aj široká verejnosť, vnímať ako logické vyústenie nešťastnej situácie a zoberie ho pozitívne z hľadiska dosiahnutia vysokej miery kontinuity v zaistení chodu celej skupiny.

kellner Čítajte viac Dedičstvo po Kellnerovi rieši notárka z Prahy. Právnici vysvetľujú, ako konanie prebieha

„Ak by sa Renata Kellnerová stala koncovým vlastníkom celej Kellnerovej časti majetku skupiny PPF, ocitne sa v rebríčku nebohatších žien sveta, ktorý zostavuje a dennodenne aktualizuje agentúra Bloomberg, na 19. mieste. Práve 19. miestu totiž zodpovedá majetok v objeme 15,7 miliardy amerických dolárov, ktorý agentúra pripisovala Petrovi Kellnerovi v deň jeho marcového úmrtia,” komentuje Kovanda.

Ako dodal, trhové ocenenie tohto majetku sa dennodenne mení, takže dnes bude jeho hodnota iná, avšak rozdiel by nemal byť nijako markantný. „Je tak pravdepodobné, že Renata Kellnerová by stále patrila do prvej dvadsiatky najbohatších žien sveta,” dodal Kovanda.

Petr Kellner zomrel na konci marca pri havárii vrtuľníka v blízkosti ľadovca Knik na Aljaške. Ako prvá o tom informovala miestna polícia, hneď po nej aj americký denník New York Times. Celá udalosť sa mala stať v sobotu a na palube spolu s ním zahynuli aj ďalší štyria ľudia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #miliardár #PPF #Peter Kellner