Žiarska hlinikáreň už má zaočkovaných takmer všetkých zamestnancov

Hlinikáreň Slovalco, ktorá vyrába primárny hliník v Žiari nad Hronom, považuje očkovanie svojich zamestnancov proti koronavírusu za jednu z hlavných priorít pre zachovanie kontinuity výrobného procesu. V súčasnosti je v hlinikárni zaočkovaných už 75 percent zamestnancov proti ochoreniu COVID-19.

25.05.2021 12:24
Slovalco, práca Foto:
Spoločnosť Slovalco.
debata (22)

Podľa generálneho riaditeľa Slovalca, Milana Veselého, sa takýto počet zaočkovania podarilo dosiahnuť aj vďaka aktualizovanej očkovacej stratégii štátu a vzájomnej komunikácii so zamestnancami. „Naše výrobné procesy nie je možné odstaviť, nakoľko náklady na ich opätovné spustenie by boli veľmi vysoké až likvidačné. Preto je zaočkovanie čo najväčšieho počtu zamestnancov pre nás prioritou,“ zdôraznil Veselý.

Hliník Čítajte viac Žiarski hlinikári majú nových majiteľov. Prevzala ich firma Confal

Slovalco sa v internej propagačnej kampani aj naďalej zameriava na vysvetľovanie výhod očkovania proti COVID-19. Súčasne spoločnosť pokračuje v testovaní antigénovými testami nezaočkovaných zamestnancov a dodávateľov. Od vypuknutia druhej vlny pandémie na jeseň minulého roka vykonali v Slovalcu viac ako 22 tisíc antigénových testov zamestnancov, dodávateľov alebo rodinných príslušníkov, z ktorých bolo 160 pozitívnych.

„Veľmi oceňujem doterajšiu spoluprácu so zástupcami Ministerstva hospodárstva, mesta Žiar nad Hronom, Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom a so sieťou polikliník a nemocníc ProCare a Svet zdravia, vďaka ktorým sme dokázali nastaviť kombináciu účinných preventívnych opatrení voči šíreniu koronavírusu a antigénového testovania tak, aby sme fabriku nedostali do problémov pre nedostatok zamestnancov z dôvodu karanténnych opatrení,“ dodáva Veselý.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #hlinikáreň #Žiar nad Hronom #očkovanie