IKEA chce rozšíriť výrobu v Malackách. Bude hľadať aj nových ľudí

IKEA Industry Slovakia plánuje modernizáciu výroby a zvýšenie produkcie nábytku v Malackách. Opätovne by tak mala dosiahnuť svoju pôvodnú úroveň.

25.05.2021 09:09
IKEA, Foto: ,
Predajňa IKEA.
debata

V roku 2012 sa totiž dôsledkom celosvetovej hospodárskej krízy a optimalizácie procesov znížila výroba na aktuálnu úroveň. Ako sa ďalej uvádza v dokumente predloženom na posudzovanie vplyvov na životné prostredie, objem vstupných surovín by mal vzrásť zo súčasných 58-tisíc metrov kubických na 239-tisíc metrov kubických v roku 2026.

„Navrhovaná modernizácia výroby súvisí s očakávaným dopytom na nové typy a dizajny montovaného nábytku, keď súčasné výrobné a skladové kapacity nie sú postačujúce. Technológia výroby zostane zachovaná, zväčší sa výrobná a skladová kapacita výrobného závodu,“ uvádza spoločnosť. Vybudovať by sa teda mali nové objekty s plochou 35-tisíc metrov štvorcových, z toho na výrobný objekt pripadá 7000 metrov štvorcových a na skladové objekty 28-tisíc metrov štvorcových.

IKEA, Čítajte viac IKEA sťahuje z predaja nebezpečné taniere a hrnčeky. Ľuďom vráti peniaze

Výšku investície spoločnosť neuvádza, avizuje však prijímanie nových pracovníkov. Ko koncu minulého roka zamestnávala 350 ľudí. „V súvislosti so zvýšením výrobnej kapacity sa predpokladá zvýšenie počtu pracovníkov o 127 v 4 pra­covných zmenách, čím bude celkový počet zamestnancov 477,“ dodáva firma. V súčasnosti sa v areáli IKEA Industry Slovakia nachádzajú tri samostatné výrobné závody.

Výrobná jednotka IKEA Industry oz Board spracováva drevnú hmotu a vyrába drevotrieskovú dosku, IKEA Components vyrába, balí a expeduje kovanie do nábytku a IKEA Industry oz Flatline vyrába nábytok. Konkrétne ide o kúpeľňové skrinky a dvierka a skrinky obývacích izieb. Hotový výrobok predstavuje opracované dielce skrinky v rozloženom stave zabalené do kartónového obalu spolu s montážnym materiálom a návodom na montáž. Expedované sú do Európy, Ázie a Severnej Ameriky.

debata chyba
Viac na túto tému: #výroba #Ikea #Malacky #nové pracovné miesta