Česká zbrojovka prevzala legendárnu značku Colt

Česká zbrojovka CZG zaplatila za Colt 180 miliónov eur v hotovosti a jeden milión eur v akciách.

24.05.2021 18:32
colt Foto:
Legendárna značka Colt už patrí Čechom.
debata (1)

Česká zbrojovka Group (CZG) v pondelok potvrdila dokončenie prevzatia legendárneho amerického konkurenta Colt. Český holding uviedol, že transakcia bola spečatená po schválení regulačnými úradmi v USA a Kanade.

Podľa predchádzajúcich správ CZG zaplatila za Colt 180 miliónov eur v hotovosti plus 1 milión eur v akciách. Po fúzii bude nová firma zamestnávať viac ako 2000 ľudí v Kanade, Česku, Nemecku a USA. Podľa tlačovej správy firmy očakávajú, že fúzia zvýši ich efektivitu. Tržby spoločností dosiahli v roku 2020 celkovo 570 miliónov dolárov.

„Touto akvizíciou sme vytvorili strategické spojenectvo medzi CZG a Coltom, ktoré prinesie skupine sériu významných príležitostí,“ uviedol predseda predstavenstva a prezident CZG Lubomír Kovařík. „Sme presvedčení, že toto spojenie bude prínosom pre našich zákazníkov aj akcionárov a ďalej posilní naše renomované značky.“ Dodal, že fúzia potvrdzuje silné väzby na severoamerický trh, ktorý je dôležitou súčasťou rastovej stratégie CZG.

Colt je legendárnym americkým výrobcom zbraní. Spoločnosť, ktorá 175 rokov dodáva zbrane americkej armáde, v 19. storočí založil Samuel Colt. CZG je zasa jedným z najväčších výrobcov ručných zbraní v Európe

1 debata chyba
Viac na túto tému: #akvizícia #CZG #Česká zbrojovka Group #Colt