Agentúra Fitch zlepšila výhľad ratingu automobilky Volkswagen

Agentúra očakáva, že ziskovosť sa zotaví v roku 2021, keďže tržby VW sa zlepšujú a skupina pokračuje v snahe o redukciu nákladov.

15.05.2021 11:33
Volkswagen Foto: ,
Agentúra Fitch ocenila aj to, že prevádzková marža skupiny v roku 2020 klesla na 4,3 percenta z úrovne 6,7 percenta v roku 2019.
debata

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch zmenila výhľad nemeckej automobilky Volkswagen na pozitívny zo stabilného a jej dlhodobý emisný rating (IDR) potvrdila na úrovni BBB+. Zmena výhľadu podľa agentúry odzrkadľuje obnovenie povesti lepšieho firemného riadenia. Dlhodobý IDR odzrkadľuje silný finančný profil Volkswagenu, ktorý zostal mimoriadne odolný počas emisného škandálu od roku 2015 aj počas pandémie.

Prevádzková marža skupiny v roku 2020 klesla na 4,3 percenta z úrovne 6,7 percenta v roku 2019, ale išlo o lepší výsledok, ako ratingová agentúra predpokladala. „Očakávame, že ziskovosť sa zotaví v roku 2021, keďže tržby sa zlepšujú a skupina pokračuje v snahe o redukciu nákladov, hoci neistota v súvislosti nedostatkom mikročipov a v otázke vývoja predaja elektromobilov v roku 2021 by mohla zotavenie ziskov spomaliť," konštatovala agentúra.

debata chyba
Viac na túto tému: #rating #Fitch #Volkswagen #VW #dlhodobý emisný rating #IDR