Dočasná odstávka výroby SUV modelov v bratislavskom Volkswagene bude pokračovať do 14. mája

Dočasná odstávka výroby SUV modelov v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia bude pokračovať do piatka 14. mája. Ako informovala hovorkyňa automobilky Lucia Kovarovič Makayová, dôvodom je pretrvávajúca nepriaznivá situácia s chýbajúcimi dielmi. Prerušenie výroby trvá od 29. apríla a pôvodne bolo plánované do piatku 7. mája. Produkcia malých mestských vozidiel nie je dotknutá a beží ďalej podľa výrobného plánu. Zamestnancom dotknutých segmentov bude podľa Makayovej vyplatená náhrada mzdy ako prekážka na strane zamestnávateľa vo výške 75 % priemerného zárobku.

06.05.2021 10:17
Volkswagen Foto:
Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 6 miliónov vozidiel.
debata

Fabrika situáciu sleduje a v spolupráci s koncernom na dennej báze vyhodnocuje. Aktuálne vychádza z toho, že v nasledujúcich mesiacoch zostane situácia v zásobovaní čipmi naďalej napätá. „V predchádzajúcich týždňoch sa znova vystupňovala, napríklad aj pre snehové búrky v americkom Texase, v dôsledku ktorých museli tamojší veľkí výrobcovia čipov prerušiť, respektíve zredukovať výrobu, ako aj z dôvodu požiaru v japonskej továrni na čipy Renesas," priblížila Makayová.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 6 miliónov vozidiel. Od svojho vzniku u nás preinvestoval vyše 4,5 mld. eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, Seat Mii electric, Škoda CITIGOe iV a Škoda Karoq. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel. Volkswagen Slovakia aktuálne zamestnáva 11 500 ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #SUV