Spoločnosť Tatry mountain resorts kúpila rakúske horské stredisko Muttereralm

Stredisko Muttereralm sa nachádza 10 kilometrov od centra Innsbrucku, TMR zaň zaplatil 3,25 milióna eur.

04.05.2021 14:08
Muttereralm Foto:
TMS prebral stredisko Muttereralm začiatkom mája.
debata (3)

Spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) kúpila za 3,25 milióna eur rakúsku spoločnosť Muttereralm Bergbahnen. Ide o prevádzkovateľa horského strediska Muttereralm pri Innsbrucku. Kúpno-predajnú zmluvu s Turistickým združením Innsbruck ako hlavným akcionárom a obcami Götzens a Mutters podpísala spoločnosť ešte 16. decembra 2020. Stredisko prevzala od 1. mája. Informoval o tom dnes prostredníctvom tlačovej správy jej hovorca Marián Galajda.

TMR zvíťazilo vo výberovom konaní pod dohľadom švajčiarskej poradenskej spoločnosti, do ktorého sa zapojilo jedenásť záujemcov z Rakúska a zahraničia. „Na prvý pohľad nejde o veľký obchod, navyše, prišiel v čase, v ktorom sme ešte netušili ako katastrofálne dopadne zimná sezóna, a že budeme musieť prepúšťať,“ uviedol predseda predstavenstva TMR Igor Rattaj. Do strediska sa podľa jeho slov rozhodli vstúpiť pre perspektívu jeho prepojenia so susediacim strediskom Axamer Lizum a možnosti budúceho napojenia na ďalší ľadovec.

Stredisko Muttereralm sa nachádza 10 km od centra Innsbrucku, odkiaľ je dostupné električkou. Lyžiarom ponúka viac ako 15 kilometrov zjazdoviek v dĺžke od 700 do 4 200 metrov. K dispozícii sú dve 8-miestne kabínkové lanovky, jedna 4-sedačková lanovka, lyžiarsky vlek a dva dopravné pásy pre najmenších lyžiarov. V lete ponúka možnosti turistiky, horolezectva a horskej cyklistiky.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Alpy #Tatry mountain resorts #TNR #Muttereralm