Kryptomeny opäť rastú, spolu s nimi aj bitcoin

Bitcoin rovnako ako ďalšie kryptomeny pokračoval v utorok v raste po výraznom posilnení na začiatku týždňa.

27.04.2021 18:31
bitcoin Foto:
Kryptomeny opäť rastú, prakticky všetky a bez výnimky.
debata

Najväčšia a najznámejšia kryptomena sa podľa stránky CoinDesk podvečer okolo 18.00 h SELČ predávala s plusom 2,78 percenta po 55 100 dolároch (45.582,40 eura). Ethereum si v priebehu uplynulých 24 hodín pripísalo 6,22 percenta a obchodovalo sa po 2674 dolároch. Ripple (XRP) stúplo o vyše 13 percent a stellar o takmer 12 %.

Digitálne meny podporila správa, že banka JPMorgan Chase pripravuje spustenie aktívne riadeného bitcoinového fondu. To by znamenalo, že najväčšia americká megabanka, u ktorej to je najmenej pravdepodobné, uzná kryptomeny ako novú triedu aktív, uviedla stránka CoinDesk. JPMorgan by fond údajne mohla spustiť už v lete.

Americký výrobca elektromobilov Tesla zaznamenal v 1. štvrťroku čistý zisk 438 miliónov dolárov. Pozitívny vplyv predaja časti bitcoinov Tesly na zisk dosiahol 101 miliónov dolárov. Americký výrobca elektromobilov na začiatku roka nakúpil bitcoiny za 1,5 miliardy dolárov.

Šéf automobilky Elon Musk na Twitteri uviedol, že Tesla predala 10 percent zo svojich bitcoinov, aby dokázala likviditu bitcoinu ako alternatívy k hotovosti. Musk dodal, že z bitcoinov, ktoré vlastní on osobne, nič nepredal.

debata chyba
Viac na túto tému: #bitcoin #ethereum #kryptomeny