Autodopravcovia by sa mali dočkať odškodnenia za pandémiu, sľubuje Doležal

Autodopravcovia by sa mali dočkať odškodnenia za pandémiu na budúci týždeň. Ako počas online diskusie na sociálnej sieti povedal minister dopravy Andrej Doležal, v týchto dňoch prebiehajú rokovania s ministerstvom financií.

22.04.2021 16:15
debata (1)

„Vidím tam svetlo na konci tunela, myslím, že to sfinalizujeme na budúci týždeň,“ povedal Doležal. Konkrétnosti nateraz neprezradil. Doležal tiež rokuje s ministerstvom financií o dodatočnom uvoľnení peňazí pre slovenské železnice. Podľa jeho slov železnice evidujú v súčasnosti prevádzkový dlh na železničnú infraštruktúru vo výške 350 miliónov eur.

Liverpool / Reštaurácia / Čítajte viac Nižšia DPH pre gastrosektor? Zelenú má v SaS aj v Sme rodina

Ide o odloženú údržbu. „To znamená, že neudržiavame výhybky, koľajnice, neudržiavame trate, máme pomalšie trate, trpí aj osobná aj nákladná doprava. Musím povedať, že bola na ministerstve financií veľmi konštruktívna debata,“ povedal.

O znížení dani z pridanej hodnoty (DPH) v turizme či v gastre sa podľa neho nateraz nehovorí. „Zatiaľ to nie je téma na vláde,“ povedal v rámci online diskusie. Pri znižovaní DPH sa musí podľa neho nájsť široký konsenzus, ktorému musí predchádzať poriadna analýza.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo dopravy #autodopravcovia #andrej doležal