Firmy by očkovali aj u seba. Väčšina z nich v tom podporuje aj zamestnancov

Tri štvrtiny zamestnávateľov na Slovensku nechávajú rozhodnutie o očkovaní, respektíve neočkovaní proti ochoreniu COVID-19, plne na rozhodnutí svojich zamestnancov. Neznamená to však, že je im to ľahostajné. Viac ako polovica z nich chce zamestnancov aktívne podporovať a motivovať, aby sa zaočkovať dali. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu ČSOB v spolupráci s agentúrou Datank na vzorke 400 podnikateľov a firiem na Slovensku.

22.04.2021 12:20
debata (3)

Firmy a zamestnávatelia by sa radi na urýchlení tempa očkovania ich zamestnancov aj aktívne podieľali, a to najčastejšie formou spolupráce s očkovacím centrom. Touto cestou by chcela ísť tretina veľkých firiem, aj pätina živnostníkov a malých podnikateľov s obratom do 50-tisíc eur.

Johnson & Johnson Čítajte viac EMA odporučila uviesť krvné zrazeniny ako vedľajšie účinky vakcíny J&J

V priemere každý siedmy zamestnávateľ by chcel zabezpečiť očkovanie priamo v priestoroch pracovísk. Logicky, častejšie túto možnosť preferujú väčšie firmy, pre ktoré je táto možnosť najefektívnejšia.

Až 40 percent zamestnávateľov zároveň uviedlo, že pre pandémiu boli nútení pozastaviť výrobu alebo prevádzku. Ďalších 59 percent oslovených podnikateľov a firiem muselo pre pandémiu výrobu alebo prevádzku obmedziť. Iba 20 percent firiem zatiaľ nemuselo nijako reagovať.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #prieskum #zamestnanci #očkovanie #Covid-19