Na tuneli Višňové sa začne opäť pracovať. Stavbu dostane do rúk Skanska

Práce na tuneli Višňové sa začnú v piatok 23. apríla. Oznámil to v stredu na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

21.04.2021 12:30
debata (4)

„Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dnes dostala oficiálne oznámenie z Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), ktorý ukončil kontrolu pred podpisom zmluvy. V praxi to znamená, že už tento piatok podpisujeme zmluvu s víťazom, odovzdáme stavenisko a začína sa makať,“ uviedol minister dopravy.

Rýchlostná cesta R2, úsek Kriváň - Mýtna Čítajte viac Opravy ciest, nové vlaky či tunel Višňové. Aké zmeny pripravil rezort dopravy?

Víťazom súťaže na dostavbu Višňového sa stala spoločnosť Skanska, zmluvná cena je 255 miliónov eur. NDS v marci 2019 ukončila zmluvu s pôvodným zhotoviteľom úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala, združením Salini Impregilo – Dúha, z dôvodu neuspokojivého postupu výstavby.

Následne diaľničiari začali s prípravou verejného obstarávania na nového zhotoviteľa. Ako konštatuje NDS na svojej webovej stránke, samotný úsek s tunelom Višňové podľa dopravného modelu prevezme viac ako 80 percent objemu cestnej dopravy teraz vedenej po ceste I/18 medzi Žilinou a Vrútkami (Strečno).

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Višňové #tunel Višňové #andrej doležal