Žiarski hlinikári majú nových majiteľov. Prevzala ich firma Confal

Spoločnosť Confal sa stal jediným majiteľom spoločnosti Sloval zo Žiaru nad Hronom. Obe spoločnosti podnikajú v oblasti spracovania hliníka. Proces prípravy a realizácie transakcie sa uskutočnil v období januára až apríla tohto roka. Firma Confal o tom informovala v tlačovej správe.

21.04.2021 17:01
debata

Firmy si dali za cieľ zvýšenie produkčných kapacít pri výrobe viacerých typov hliníkových zliatin, ako aj zdieľanie inovácií a know-how v oblasti technológie a kontinuálneho zlepšovania. Transakcia je pre Confal strategickým míľnikom v ďalšom procese diverzifikácie produktového portfólia v oblasti výroby hliníkových zliatin a spracovania hliníkovej trosky ako sekundárneho produktu výrobného procesu.

pcr test, kloktanie, testovanie, covid, kovid, Čítajte viac Žiarski hlinikári testujú ľudí takmer každý týždeň. Pozitívnych je minimum

„Prevzatie aktív spoločnosti Sloval je dôležitý strategický krok a pridaná hodnota pre naše portfólio riešení v oblasti recyklácie hliníka a zvyšuje náš trhový potenciál. Celkovo prináša komplexnejšiu ponuku a zároveň vyššiu bezpečnosť v stabilite dodávok pre našich spoločných zákazníkov,” uviedol Branislav Petro, predseda predstavenstva a riaditeľ Confal.

Podľa riaditeľa Slovalu Rastislava Novodomca, novovzniknutá situácia výrazne ovplyvní budúcnosť spoločnosti v pozitívnom meradle. „V rámci kooperácie sa otvárajú nové možnosti smerovania, stabilizácia a rozvoj technických a technologických procesov“, uzatvára Novodomec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hlinikáreň #hliník #firma