Startupový akcelerátor Perry Talents podporí aj nápady súvisiace s pandémiou

Startupový akcelerátor spoločnosti Perry Talents odštartuje svoj piaty ročník. Vzhľadom na súčasnú situáciu chce spoločnosť dať priestor aj nápadom, ktoré reflektujú na súčasnú pandémiu ochorenia COVID-19, alebo riešia zmeny, ktoré život po nej prinesie. Zmysel akcelerátora spočíva v tom, že firma vyberie projekty, ktoré dostanú celý program podpory zdarma - budú mať k dispozícii individuálnych mentorov a lektorov, priestory na prácu, systém vzdelávania a možnosť prezentácie pred potenciálnymi investormi. Startupy sa môžu hlásiť do 30. apríla.

19.04.2021 09:28
debata

Ako podotkol jeden zo zakladateľov spoločnosti Andrej Krúpa, mnohé podniky v čase pandémie bojujú s nedostatkom financií, klientov či funkčnosťou produktov. Ale každá kríza je vždy príležitosťou pre inovácie, hľadanie nových riešení, najmä v online priestore. „Je predpoklad, že život sa po koronakríze už nevráti do starých koľají, preto bude potrebné reagovať na novú situáciu. Budeme preto veľmi starostlivo vyberať aj inovatívne riešenia spojené práve s aktuálnou situáciou,“ podotkol.

Jeden takýto startup už z akcelerátora spoločnosti vzišiel, ide o medicínske riešenie Scase, ktoré je schopné za krátky čas na akomkoľvek mieste zmerať všetky životné funkcie pacienta a prostredníctvom telemedicínskej platformy ho spojiť s lekárom.

Druhý zakladateľ spoločnosti Juraj Gago poznamenal, že v tomto ročníku spoločnosť rozširuje aj portfólio mentorov, lektorov a investorov o osobnosti zo zahraničia, napríklad zo Škandinávie alebo Izraela. Podporný program bude česko-slovenský, od čoho si organizátori sľubujú väčšiu možnosť kooperácie a synergie.

Nový ročník akcelerátora začne v máji a potrvá šesť mesiacov. Organizátori deklarujú, že je určený všetkým originálnym riešeniam bez ohľadu na vek ich autorov. Program sa dá absolvovať z veľkej časti online, preto sa môžu hlásiť záujemcovia zo všetkých regiónov Slovenska. Prihláška je k dispozícii na webovej stránke spoločnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #investície #pandémia #perry talents