Pod dočasnou ochranou bolo koncom marca päť spoločností

Z piatich spoločností, ktoré k 31. marcu využívali dočasnú ochranu, podnikajú tri v priemysle, jedna v stavebníctve a jedna v oblasti umenia, zábavy a rekreácie.

09.04.2021 11:39
peniaze, bankovky, mince, euro Foto:
V marci súdy ani jednej spoločnosti dočasnú ochranu nezrušili pre nespĺňanie podmienok na jej udelenie.
debata

V marci súdy rozhodli o poskytnutí dočasnej ochrany podnikateľov pred veriteľmi iba dvom podnikateľským subjektom. Zároveň ani jednej spoločnosti dočasnú ochranu nezrušili pre nespĺňanie podmienok na jej udelenie a ani jednej spoločnosti dočasnú ochranu nezamietli po podaní žiadosti. Koncom marca tak využívalo dočasnú ochranu päť podnikateľských subjektov, vyplýva z analýzy správcu úverových registrov CRIF – Slovak Credit Bureau (CRIF SK).

„K najväčším záväzkom nových spoločností pod dočasnou ochranou patria dlhy voči Sociálnej poisťovni. Kým u jednej je to necelých 2000 eur, u druhej dosahujú výšku viac ako pol milióna eur. Nedisponujeme však informáciami, koľko tieto subjekty dlžia svojim obchodným partnerom,“ priblížila hlavná analytička CRIF SK Jana Marková.

Z piatich spoločností, ktoré k 31. marcu využívali dočasnú ochranu, podnikajú tri v priemysle, jedna v stavebníctve a jedna v oblasti umenia, zábavy a rekreácie. Z hľadiska dosahovaného obratu, ako aj počtu zamestnancov je najväčšou spoločnosťou Fortischem „pod dočasnou ochranou“ so sídlom v Novákoch. Táto firma podľa údajov FinStatu vykázala v roku 2019 výnosy vo výške necelých 122 miliónov eur a mala viac ako 500 zamestnancov.

debata chyba
Viac na túto tému: #dočasná ochrana #Crif SK #Fortischem