Na virtuálnu Roadshow Slovensko/Portugalsko prišlo až 70 spoločností

Takmer 70 spoločností zo Slovenska a Portugalska sa v stredu, 24. marca, stretlo na virtuálnej Roadshow Slovensko/Portugalsko, ktorú organizovali asociácie NERSANT a SARIO s podporou Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory. Cieľom bolo predstaviť obchodné a investičné možnosti v regióne Ribajeto, analyzovať spoluprácu medzi obidvomi krajinami a rozobrať nové spôsoby ekonomickej spolupráce.

27.03.2021 09:22
debata

Udalosti sa zúčastnil aj veľvyslanec Portugalska v Bratislave Fernando Teles Fazendeiro, ktorý zdôraznil veľký význam účasti slovenských spoločností na tomto fóre. Zároveň dodal, že bilaterálne vzťahy medzi obidvomi krajinami sú dostačujúce na vybudovanie intenzívnejšej výmeny v oblasti investícií a obchodu a Portugalské veľvyslanectvo je pripravené privítať všetky portugalské spoločnosti, ktoré by chceli nadviazať spoluprácu so Slovenskom a povzbudil slovenských podnikateľov a investorov, aby navštívili Portugalsko a región Ribajeto a objavili jeho veľký potenciál.

Oldřich Hlaváček, veľvyslanec Slovenska v Lisabone a Ivana Belcáková, asistentka veľvyslanca podčiarkli dôležitosť takýchto podujatí pre intenzívnejší rozvoj ekonomických vzťahov medzi obidvomi krajinami.

Okrem nich sa vo webinári prihovoril aj František Vizváry, predseda Slovensko-portugalského výboru Slovenskej priemyselnej a obchodnej komory a prezident Komory luso-slovenskej spolupráce a Egon Zorád, riaditeľ odboru zahraničného obchodu SARIO.

Za asociáciu NERSANT sa prihovoril Domingos Chambel, predseda rady združenia a João Salvador, ktorí účastníkom podujatia predstavili Ribajeto, zdôraznili jeho potenciál a mnohé obchodné a investičné príležitosti, ktoré sa ponúkajú v tomto portugalskom regióne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #investície #podnikanie #Roadshow Slovensko/Portugalsko