Najväčšia svetová cestovka letnej sezóne neverí, obmedzuje svoje dovolenkové kapacity

TUI bude ponúkať na hlavnú letnú sezónu, ktorá sa začína v júli, 75 percent kapacít z roku 2019. Ponechala si však možnosť ich opätovne navýšiť.

25.03.2021 13:41
TUI, cestovná kancelária Foto:
Najväčšia cestovná kancelária na svete sa ocitla v existenčných problémoch. Bojuje s nimi už mesiace.
debata

Najväčšia svetová cestovná kancelária TUI obmedzuje svoje letné dovolenkové kapacity. Dôvodom sú nové protipandemické opatrenia v Európe. Nemecká skupina však verí, že očkovanie podporí rezervácie, ktoré sa neskôr v tomto roku zvýšia.

TUI bude ponúkať na hlavnú letnú sezónu, ktorá sa začína v júli, 75 % kapacít z roku 2019. Koncern pôvodne chcel túto sezónu vrátane mája a júna ponúkať 80 % kapacít.

Neistota, kedy a ako sa budú rušiť cestovné reštrikcie, vyvoláva obavy týkajúce sa očakávaného oživenia cestovného ruchu. Britský premiér Boris Johnson zrejme odloží znovuotvorenie dovolenkových letov a Nemecko a Francúzsko prijali nové reštrikcie.

„Naša skupina si ponecháva flexibilitu opätovného zvýšenia kapacít v krátkom čase, keď príde k ďalšiemu pokroku v boji s pandémiou a očkovaní, zrušia sa cestovné obmedzenia a zvýši sa dopyt,“ uviedla TUI.

Akcie TUI sa predpoludním vo Frankfurte nad Mohanom oslabili o 2,6 %, pričom tento mesiac už pre zhoršenie letných vyhliadok padli o 15 %.

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovná kancelária #cestovný ruch #Tui Group #letná turistická sezóna