Čerpacie stanice Lukoil na Slovensku preberá Slovnaft

Spoločnosť Slovnaft preberá na Slovensku čerpacie stanice prevádzkované pod značkou Lukoil. Maďarská skupina MOL, do ktorej patrí aj bratislavská rafinéria Slovnaft, totiž kúpila od Normeston Group Cyprus Limited 100-percentný podiel spoločnosti Normbenz Slovakia s.r.o. Výšku transakcie spoločnosti nezverejnili.

24.03.2021 12:56
debata (7)

Celkovo získa Slovnaft, ktorý v súčasnosti prevádzkuje 254 čerpacích staníc, šestnásť čerpačiek Lukoil. Transakciu ešte musí schváliť Protimonopolný úrad SR. „Rozširujeme maloobchodnú sieť Slovnaftu na Slovensku. Novozískané čerpacie stanice budú rebrandované,“ povedala riaditeľka maloobchodu spoločnosti Slovnaft Timea Reicher.

Skupina MOL tiež uzavrela zmluvu so spoločnosťou Marché International AG o kúpe spoločnosti, ktorá prevádzkuje v Maďarsku deväť reštaurácií pod značkou Marché.

Skupina Slovnaft je integrovaná rafinérska a petrochemická spoločnosť so sídlom v Bratislave na Slovensku. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, ktorý prevádzkuje rafinériu v Bratislave, pričom ročne spracuje 6 miliónov ton ropy. Viac ako polovicu produkcie Slovnaft vyváža na trhy strednej a západnej Európy. Slovnaft prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc na Slovensku.

Skupina MOL je integrovaná, medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť so sídlom v Budapešti v Maďarsku. Pôsobí vo viac ako 30 krajinách, zamestnáva medzinárodný tím 25-tisíc zamestnancov a má za sebou viac ako 100-ročnú tradíciu v odvetví. Prieskumné a ťažobné aktivity skupiny MOL vychádzajú z viac ako 75-ročných skúseností v oblasti uhľovodíkov. V súčasnosti má ťažobné aktivity v 9 krajinách a prieskumné činnosti v 14 krajinách.

Skupina MOL prevádzkuje v rámci integrovaného riadenia dodávateľského reťazca tri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku a vlastní sieť takmer 2 000 čerpacích staníc v 10 krajinách strednej a východnej Európy.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovnaft #skupina MOL