Rezort dopravy vyhlásil výberové konanie. Hľadajú sa šéfovia NDS, ZSSK a letiska

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR aktuálne obsadzuje vedúce pozície vo viacerých podriadených organizáciách. Rezort dopravy o tom informoval na svojej webovej stránke. Týka sa to napríklad Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), či Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

04.03.2021 14:09 , aktualizované: 14:26
debata

Rezort dopravy vyhlásil výberové konanie na obsadenie funkcií generálneho riaditeľa a členov predstavenstva NDS. Zároveň MDV hľadá člena predstavenstva spoločnosti Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava. Výberové konanie vyhlásilo aj na členov predstavenstva Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia a ZSSK.

Súčasne rezort dopravy predlžuje termín na prihlásenie sa do výberového konania na riaditeľa a dvoch členov dozornej rady Letových prevádzkových služieb SR, a to do 10. marca. Prihlásiť sa v prípade NDS je možné do 8. marca. Termíny na doručenie prihlášky v prípade ostatných organizácií sú do 11. či 15. marca.

„Je mimoriadne dôležité, aby kľúčové pozície v štátnych podnikoch obsadili skúsení odborníci, ktorí vzídu z transparentného výberového konania. Čakajú nás výberové konania do Letových prevádzkových služieb, NDS, ZSSK Cargo, ZSSK a aj do bratislavského letiska (BTS). Týmto vyzývam všetkých, ktorí majú záujem a majú čo ponúknuť, aby sa prihlásili do výberového konania,“ vyhlásil minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #ZSSK #ministerstvo dopravy