Štátny podnik Lesy SR má nového povereného generálneho riaditeľa

Doterajší poverený generálny riaditeľ Tomáš Čuka bol vo funkcii od 28. novembra 2020, poverenie sa mu skončilo posledným februárovým dňom.

01.03.2021 12:55
ťažba dreva, lesy, Foto:
Podnik Lesy SR prechádza sériou personálnych obmien. (il. foto)
debata

Štátny podnik Lesy SR má od pondelka nového povereného generálneho riaditeľa. Do doby ukončenia výberového konania bude funkciu zastávať Ján Golian, v súčasnosti organizačný riaditeľ štátneho podniku. Informovala o tom v pondelok hovorkyňa Lesov SR Marína Debnárová. Doterajší poverený generálny riaditeľ Tomáš Čuka bol vo funkcii od 28. novembra 2020, poverenie sa mu skončilo posledným februárovým dňom.

Výberové konanie na generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky vyhlásilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR koncom januára. Súčasťou požiadaviek na uchádzačov je aj príprava koncepcie reformy štátneho podniku a jeho transformácie na moderný útvar. Výberové konanie bude prebiehať v dvoch kolách a uskutoční sa písomnou a ústnou formou.

Lesy SR, š. p. sú najväčším správcom lesného majetku na Slovensku. Obhospodarujú viac ako 880 tisíc hektárov lesných pozemkov, čo je takmer 43 percent lesného pôdneho fondu Slovenska. Podnik zamestnáva približne 3 400 ľudí. Generálny riaditeľ š. p. Lesy SR je štatutárnym orgánom podniku, do funkcie ho menuje minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktorému je priamo podriadený.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo pôdohospodárstva #Lesy SR #generálny riaditeľ Lesov SR