Zvolenská ŽOS vyhrala miliónový tender na opravu rušňov

V priebehu 24 mesiacov môže byť do ŽOS Zvolen doručených až päť strojov tejto série s tým, že minimálne sa tam budú opravovať tri stroje.

25.02.2021 09:25
Z  OS Zvolen uz   lokomoti  vy 181 182 opravoval Foto:
V ŽOS Zvolen budú opravovať rušne s modelovým označením 181 a 182.
debata (1)

ŽOS Zvolen najväčšiemu českému vlakovému nákladnému prepravcovi opraví tri až päť strojov. Maximálna hodnota zákazky je 45,9 milióna českých korún (1,77 milióna eur).

Ide o zákazku na opravu lokomotív 181/182. Táto oprava v sebe zahŕňa demontáž podvozkov spolu s opravou trakčných motorov, opravu všetkých elektrických točivých strojov a príslušenstva, pneumatického okruhu. Okrem toho sa na všetkých predpísaných dieloch bude vykonávať defektoskopia s cieľom vylúčiť opotrebovaný alebo poškodený materiál.

V priebehu 24 mesiacov môže byť do ŽOS Zvolen doručených až päť strojov tejto série s tým, že minimálne sa tu budú opravovať tri stroje. Opravované lokomotívy sú vozidlami jednosmernej (elektrickej) trakcie, majú šesť náprav a začiatok ich výroby siaha do 60-tych rokov minulého storočia. Ich výrobcom bola česká Škoda Plzeň. Tieto lokomotívy sa v ŽOS Zvolen v minulosti opravovali hlavne pre poľských prepravcov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cargo #ŽOS Zvolen #opravy rušňov