Nezatvárajte fabriky a zrušte plošné testovanie, vyzýva vládu Klub 500

Na margo opatrení prijímaných v súvislosti s pandémiou zamestnávatelia apelujú na vládu, aby upustila od úvah o odstavovaní ekonomiky. Klub 500 už niekoľkokrát zdôrazňoval, že odstavenie výroby nie je otázkou niekoľkých hodín. V niektorých prípadoch to ani nie možné, nehovoriac o opätovnom nábehu.

24.02.2021 15:46
debata (2)

„Takéto rozhodnutie môže napáchať obrovské ekonomické škody, ohroziť fungovanie podnikov, ich technológií, zdravie a bezpečnosť obyvateľstva (nakoľko odstavenie niektorých prevádzok nesie so sebou aj bezpečnostné riziká), konkurencieschop­nosť nášho priemyslu, nenávratnú stratu odberateľov a zákaziek a v neposlednom rade aj pracovné miesta, na ktorých záchranu, žiaľ, v takomto prípade nemusí postačovať ani vyššie spomínaný kurzarbeit,“ zdôrazňuje výkonný riaditeľ Klubu 500 Tibor Gregor.

Klub 500 v tejto súvislosti tiež vyzýva vládu, aby dôsledne prehodnotila COVID-automat, podľa ktorého sa situácia napriek prísnym opatreniam zhoršuje. A taktiež zrušila povinné plošné testovanie. K tomu Slovensko pristupuje podľa Klubu 500 ako jediná krajina sveta, a práve plošné testovanie antigénovými testami mnohí odborníci označili ako jeden z možných dôsledkov neklesajúcich čísel, nakoľko pri ňom prichádza k zhromažďova­niu ľudí.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #testovanie #Klub 500 #lockdown