Rovnaký úrok na desať rokov. mBank mení fixáciu pri hypotékach

mBank po novom ponúka fixáciu úrokových sadzieb na sedem alebo desať rokov pri účelových aj bezúčelových úveroch na bývanie. Pri sedemročnej fixácii a účelovom úvere začínajú úrokové sadzby od 0,99 percenta. Podmienkou je poistenie úveru a pravidelný príjem na bankovom účte. Pri bezúčelových úveroch začína úrok od 1,39 percenta.

17.02.2021 08:19
debata

Úrok od 0,99 percenta s fixáciou na sedem rokov by pritom mali dostať aj ľudia, ktorým banka požičia aj viac ako 80 percent z hodnoty založenej nehnuteľnosti. Bežne totiž banky nad touto hranicou úrok zvyšujú. Pri fixácii na desať rokov úrok začína na úrovni 1,19 percenta. Týka sa to aj hypoték nad 80 percent hodnoty bytu či domu.

Banka tiež spúšťa dlhodobé obdobie fixácie aj na bezúčelových hypotékach. Napríklad pri sedemročnej fixácii banka ponúka úrok od 1,39 percenta. Týka sa to úverov od 50 percent do 75 percent hodnoty založenej nehnuteľnosti. Pri bezúčelovom type úveru môžu ľudia peniaze využiť na akýkoľvek účel, ktorý nemusí byť priamo spojený s kúpou nehnuteľnosti či výstavbou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #banka #úroky #mBank #úrokové sadzby