Penta mení vrcholové vedenie. Z manažérskej štruktúry už Haščák vypadol

Investičná skupina Penta má troch nových partnerov. Ďalšími spoluvlastníkmi a členmi vrcholového vedenia skupiny sa stávajú Fabrice Dumontheil, Václav Jirků a Marián Slivovič.

12.02.2021 10:33
debata

Dumontheil v Pente pôsobí už od roku 2012. Zodpovedá za strategické finančné riadenie skupiny, ako aj za IT stratégiu skupiny. Jirků po vstupe do partnerskej štruktúry bude zodpovedný za riadenie zdravotníckeho investičného portfólia a aj medzinárodnej siete lekární. V Pente pracuje od roku 2007. Slivovič bude zastrešovať predovšetkým investície v bankovníctve, v Slovalcu, ako aj mediálne projekty na Slovensku a v Česku. V skupine pôsobí od roku 2005.

Ďalšia zmena sa týka zdravotníckeho portfólia Penty. Súčasný spolumajiteľ Eduard Maták prestane byť na konci roku 2021 spolumajiteľom celej skupiny a projektovým lídrom zodpovedným za zdravotníctvo. Investičný fond skupiny stále vlastní Marek Dospiva, Jaroslav Haščák, Jozef Oravkin, Iain Child a Maták. Z manažérskej štruktúry však po zmenách Haščák vypadol. Zostáva v nej Dospiva, Oravkin, Child. A pribunú Dumontheil, Jirků a Slivovič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Penta #Jaroslav Haščák #Penta Real Estate