Hydac Electronic rozšíri výrobu v Tvrdošíne, vytvorí 68 pracovných miest

Spoločnosť Hydac Electronic dostane štátny investičný stimul formou úľavy na dani z príjmu vo výške dva milióny eur na rozšírenie výroby v Tvrdošíne. Firma, ktorá je súčasťou nemeckej skupiny Hydac, by mala do konca roka 2025 vytvoriť 68 nových pracovných miest vo výrobe kamerových systémov pre automatizáciu v poľnohospodárstve a výrobe iných elektronických komponentov.

10.02.2021 11:23
debata (1)

Vyplýva to z materiálu Návrh na poskytnutie investičnej pomoci pre spoločnosť Hydac Electronic, na podporu realizácie investičného zámeru v Tvrdošíne, ktorý v stredu schválila vláda.

Hydac na rozšírenie výroby plánuje investovať viac ako 8,3 milióna eur na nákup strojov, prístrojov a zariadení. Firma na tento zámer pôvodne žiadala úľavu na dani z príjmov 2,5 milióna eur, Ministerstvo hospodárstva SR súhlasilo so stimulom vo výške o pol milióna eur nižším.

Cieľom investičného zámeru je rozšírenie kapacity existujúcej prevádzkarne v priemyselnej výrobe prostredníctvom investícií do automatizácie výroby vysoko špecializovaných elektromagnetických systémov, ventilov a displejov pre priemyselnú výrobu a automobilový priemysel a do novej výroby kamerových systémov pre automatizáciu v poľnohospodár­stve.

Prijímateľ je súčasťou skupiny Hydac, ktorá vyrába napríklad hydraulické nádrže, kvapalinové filtre, elektro-hydraulické ovládania, priemyselné ventily, tlakové senzory, magnetické snímače i čerpadlá. Skupina Hydac vznikla v roku 1963 v Nemecku a má viac ako 50 pobočiek v rôznych krajinách. Celosvetovo zamestnáva vyše 9000 pracovníkov

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanosť #pracovné miesta #hydac electronic