Počet cestujúcich Letiska Viedeň sa prepadol o tri štvrtiny. Z Košíc ich neodletelo ani stotisíc

Spoločnosť predpokladá, že aj napriek pokračujúcemu poklesu odbavených cestujúcich ukončí tento rok s miernym ziskom.

21.01.2021 14:22
letisko, koronavírus Foto: ,
Počet cestujúcich na viedenskom letisku klesol o viac než 75 percent. V Bratislave a Košice dokonca o viac, než 80 percent.
debata

Počet pasažierov, ktorí využili služby spoločnosti Letisko Viedeň, vrátane letísk na Malte a v Košiciach, v minulom roku klesol o 75,6 percenta na 9,7 milióna. Cez letisko vo Schwechate vlani prešlo zhruba 7,8 milióna cestujúcich, čo bolo v porovnaní s predchádzajúcim rokom menej o 75,3 percenta.

Počet pasažierov letiska na Malte sa znížil o 76,1 percenta na 1,748 milióna a počet cestujúcich na letisku Košice sa prepadol až o 82,6 percenta na 96 248. Spoločnosť Letisko Viedeň o tom informovala v tlačovej správe, ktorú zverejnila vo štvrtok.

Firma predpokladá, že počas prvých troch až šiestich mesiacov tohto roka bude letecká doprava naďalej slabá, ale výrazný rast počtu pasažierov očakáva v druhej polovici roka. V súčasnosti Letisko Viedeň prognózuje, že za celý rok 2021 dosiahne príjmy v objeme 430 miliónov eur a mierny konsolidovaný čistý zisk v sume 4 milióny eur.

Bratislavské Letisko M. R. Štefánika vybavilo v roku 2020 spolu na príletoch a odletoch 405 097 cestu­júcich, čo je pokles o 82 percent oproti roku 2019. Z dôvodu zákazu civilných príletov v období pandémie koronavírusu, redukcie letov či frekvencií letov prišlo letisko v porovnaní s rokom 2019 o celkovo takmer 1,9 milióna cestujúcich, keďže rok predtým vybavilo takmer 2,3 milióna pasažierov. Objem vybaveného leteckého nákladu však dosiahol podľa zverejnených údajov druhý najvyšší historický rekord.

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko Košice #letisko Viedeň #pokles cestujúcich #letisko Malta