Dôchodkové sporenie v poisťovni Axa končí. Prevzala ho Uniqa

Poisťovňa Uniqa, po vlaňajšom prevzatí poisťovne Axa, už v polovici januára tohto roka dokončila preznačenie jej pobočiek. Pod novou značkou pôsobí aj dôchodkové sporenie v druhom a treťom pilieri. Difinitívne zlúčenie a zmena obchodného mena by mali prebehnúť v priebehu tohto roka.

19.01.2021 10:30
Poisťovňa Uniqa Foto:
Poisťovňa Uniqa - klientské centrum
debata

Oficiálne premenovanie dôchodkového a investičného sporenia prebehlo 15. januára tohto roka. Odvtedy sa už bude druhý a tretí pilier predávať len pod hlavičkou poisťovne Uniqa. Ľudia si tak musia veci vybavovať cez kontaktné údaje novej značky. „Obe dôchodkové spoločnosti Axa sa zaradili do skupiny Uniqa spolu s ich existujúcimi licenciami a celým tímom, ktorý sa o dôchodkové zmluvy staral,“ vysvetľuje hovorkyňa poisťove Uniqa Beata Lipšicová.

Poisťovňa rovnakým spôsobom prebrala aj investičnú spoločnosť ako celok vrátane všetkého existujúceho „know-how“. V praxi sa tak pre ľudí nič zásadné nemení. Dôchodkové úspory len bude zastrešovať iná značka poisťovne. O dôchodkové sporenie by sa mal starať rovnaký tím ľudí ako doteraz. Uniqa pred kúpou poisťovne Axa nemala dôchodkové sporenie v druhom a treťom pilieri na slovenskom trhu. Pre jej rakúsku matku však nejde o žiadne neznáme vody.

V rovnakom období Uniqa dokončila zmenu loga na pobočkách. Hlavička značky sa zmení aj na webstránkach a dokumentoch. „Zákazníci Axa využívali doteraz klientsky portál Moja AXA, kde našli všetky informácie ohľadom svojich poistných zmlúv. Aplikácia osobných účtov teraz mení svoje meno na Moja UNIQA a je dostupná pre klientov AXA na novej webovej adrese moja.uniqa.sk,“ vysvetľuje zmenu Lipšicová. Prihlásiť by sa mali pomocou čísla zmluvy a hesla, ktoré používali pri svojom osobnom účte aj doteraz.

Zmenila sa aj oficálna kontaktná adresa, ktorá bude po novom v sídle centrály poisťovne Uniqa. Pri klasických poistkách však stále platia staré kontaktné údaje poisťovne Axa. Tá bude stále podnikať pod svojim obchodným menom až do oficiálneho zlúčenia, ku ktorému dôjde v priebehu tohto roka. Ani pri životných poistkách sa pre ľudí so zmluvou v starej poisťovni nič nemení. „Uniqa preberá všetky záväzky pôvodnej spoločnosti Axa a zmluvy budú naďalej pokračovať bez akejkoľvek zmeny,“ dodal generálny riaditeľ poisťovne Uniqa Martin Žáček.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Poisťovne #Axa #poisťovňa #III. pilier #Uniqa