NAY kupuje sieť K+B Elektro, rozšíri sieť Electro World v Česku na 40 predajní

Najväčší slovenský maloobchodný predajca spotrebnej elektroniky spoločnosť NAY uzavrela s firmou Kappenberger + Braun GmbH & Co. KG dohodu o kúpe spoločnosti K+B Expert, s. r. o., ktorá zabezpečuje jej maloobchodnú činnosť na českom trhu. NAY v súčasnosti prevádzkuje 38 predajní NAY na Slovensku a 19 predajní Electro World v Českej republike. Spojením sa tak sieť Electro World rozšíri na 40 predajní. V pondelok o tom informovala Andrea Devánová zo spoločnosti Neuropea.

18.01.2021 13:52
debata

Dokončenie transakcie je očakávané začiatkom apríla a podlieha schváleniu Úradu na ochranu hospodárskej súťaže. Celkovú výšku transakcie spoločnosti nezverejnili. Zakladatelia a majitelia NAY, a. s., Peter Zálešák a Ján Tomáš očakávajú, že im investícia umožní posilniť pozíciu jedného z najväčších maloobchodných predajcov spotrebnej elektroniky na českom trhu. Sieť predajní K+B Elektro zdvojnásobí po začlenení počet predajní pod značkou Electro World.

Dohoda s K+B Elektro vytvorí platformu pre rast Electro World v Českej republike. Obe spoločnosti majú podobný obchodný model, komplementárne portfólio produktov a siete predajní sa dopĺňajú s minimálnym prekrytím.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nay #Electro World