Skupina MOL poskytne ľuďom postihnutým zemetrasením v Chorvátsku mobilné domy

Na pomoc obetiam zemetrasenia v Chorvátsku poskytla Skupina MOL 50 mobilných domov a 6 sanitárnych kontajnerov v hodnote 125 000 eur (950 000 HRK). V župe Sisak-Moslavina, najviac zasiahnutej prírodnou katastrofou, v nich nájdu dočasné ubytovanie ľudia, ktorí museli opustiť svoje bydliská. Prvé mobilné domy a kontajnery dorazili do mesta Petrinja už v piatok, ostatné prídu na budúci týždeň.

08.01.2021 15:03
MOL GROUP INA 1 1 Foto:
Na pomoc obetiam zemetraseniav Chorvátsku poskytla Skupina MOL 50 mobilných domov a 6 sanitárnych kontajnerovv hodnote 125 000 Eur.
debata (1)

Skupina MOL ako najväčší zahraničný investor v Chorvátsku prijala spoluzodpovednosť za ľudí, ktorí sa v dôsledku zemetrasenia v Chorvátsku ocitli v problémoch – najmä tých, ktorí žijú v regióne Sisak. Skupina MOL prevádzkuje v Sisaku priemyselné centrum a v tomto regióne žije viac ako tisíc jej zamestnancov. Preto začala okamžite konať a v spolupráci s chorvátskym riaditeľstvom pre civilnú ochranu dodá do oblastí najviac postihnutých prírodnou katastrofou 50 mobilných domov a 6 sanitárnych kontajnerov. Celková hodnota kontajnerov na dočasné ubytovanie a sanitárnych kontajnerov je 125 000 eur (950 000 HRK).

„Skupina MOL súcití s obeťami zemetrasenia v Chorvátsku. Ako najväčší zahraničný investor v Chorvátsku považujeme za svoju prioritu pomôcť chorvátskemu ľudu v tejto zložitej situácii. Škody utrpeli aj obytné budovy, takže je potrebné čo najskôr zabezpečiť primerané možnosti bývania hlavne pre rodiny. Mnohí z nich sú poľnohospodári či chovatelia a potrebujú riešenie, ktoré im dovolí zostať v blízkosti svojich domovov. Preto v spolupráci s lokálnym riaditeľstvom pre civilnú ochranu poskytneme ľuďom v núdzi 50 vykurovaných mobilných domov a 6 sanitárnych jednotiek. Počas opráv zničených domov budú mobilné domy veľkou pomocou,“ povedal József Molnár, generálny riaditeľ Skupiny MOL.

  • Skupina MOL dodá do Chorvátska mobilné domy a sanitárne kontajnery v hodnote 125 000 eur (950 000 HRK).
  • 50 mobilných domov a 6 sanitárnych kontajnerov poskytne dočasné ubytovanie ľuďom v núdzi.
  • Prvé kontajnery dorazili do mesta Petrinja už v piatok.
  • Na aktívnej humanitárnej pomoci sa podieľajú aj členské spoločnosti Skupiny MOL.

V oblastiach postihnutých zemetrasením sa na humanitárnej pomoci aktívne podieľajú všetky členské spoločnosti Skupiny MOL. Spoločnosť INA venovala na okamžitú pomoc 2,5 milióna HRK, z čoho 500 tisíc HRK je určených pre nemocnicu v Sisaku a 2 milióny HRK pôjdu organizáciám a inštitúciám zapojeným do likvidácie následkov zemetrasenia. INA a jej dcérske spoločnosti už poskytli karavany a kontajnery, ktoré slúžia ako dočasné ubytovanie pre 100 ľudí. Zabezpečili tiež motorové palivá, dezinfekčné prostriedky a plynové fľaše. Zamestnanci vyhlásili zbierku baleného jedla a oblečenia, ktoré priebežne odovzdáva chorvátskemu Červenému krížu. Spoločnosť INA sprístupnila svoje skladovacie priestory v Sisaku miestnym orgánom na uskladnenie humanitárnej pomoci. V oblasti postihnutej zemetrasením dostávajú účastníci záchranných akcií na čerpacích staniciach INA a Tifon zadarmo kávu a balenú minerálku.

Zemetrasenie v Chorvátsku spôsobilo menšie škody aj spoločnosti INA. Výrobné zariadenia však katastrofu ustáli bez akýchkoľvek škôd, a tak aktivity spoločnosti INA – prieskum a ťažba uhľovodíkov, chod rafinérie, veľkoobchod a maloobchod nezaznamenali problémy a hladko pokračujú.

Skupina MOL je integrovaná, medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť so sídlom v Budapešti, Maďarsko. Pôsobí vo viac než 30 krajinách, zamestnáva dynamický tím 25 000 pracovníkov na celom svete a má za sebou viac než 100-ročnú tradíciu v priemyselnom odvetví. Prieskumné a ťažobné aktivity Skupiny MOL vychádzajú z viac než 80-ročných skúseností v oblasti uhľovodíkov. V súčasnosti má ťažobné aktivity v 9 krajinách a prieskumné aktíva v 14 krajinách. Skupina MOL prevádzkuje v rámci integrovaného riadenia dodávateľského reťazca tri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku a vlastní sieť 1 900 čerpacích staníc v 10 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie #Chorvátsko #Slovnaft #MOL