J&T Investments rozšíril svoje investície v logistike, vstúpil aj do maloobchodu

J&T INVESTMENTS SICAV, fond kvalifikovaných investorov založený finančnou skupinou J&T, uzavrel na prelome rokov dve nové akvizície. Nákupom dvoch nových logistických areálov v Ostrave-Mošnove a Nošoviciach rozšíril svoje pôsobenie v oblasti logistických nehnuteľností a akvizíciou 50 % investičných akcií podfondu Sandberg Privae Equity 2 Fund vstúpil aj do maloobchodného reťazca s potravinami TERNO.

08.01.2021 12:56
debata

„Sme radi, že sa nám podarilo rozšíriť našu pôsobnosť okrem Pardubického kraja aj o aktivity Moravskosliezskeho regiónu,“ hovorí Adam Tomis, člen investičného výboru J&T INVESTMENTS.

Areál v blízkosti medzinárodného letiska Ostrava-Mošnov s priamym napojením na diaľničnú a železničnú sieť ponúka plochu 126-tisíc m2. Jedna z dokončených hál je už naplno prenajatá. Areál dáva možnosť postaviť ďalšie dve haly s plochou viac ako 110-tisíc m2.

Areál Logistics Park Nošovice pozostáva z troch hál s celkovou prenajímateľnou plochou 64-tisíc m2 v blízkosti automobilky Hyundai.

Maloobchodná sieť TERNO prevádzkuje na Slovensku viac než 130 predajní. Fond Sandberg, na ktorého čele stojí Martin Fedor, vstúpil do Terna v roku 2016. Odvtedy došlo k rastu tržieb spoločnosti v priemere o 10 % ročne.

„Segment maloobchodu a veľkoobchodu s potravinami pokladáme za investíciu so stabilným vývojom a s pomerne nízkou mierou rizika, čo napokon dokazujú aj udalosti posledných mesiacov. Doteraz dosiahnuté výsledky manažérskeho tímu dosadeného Martinom Fedorom spolu s ambicióznymi plánmi nás navyše presvedčili o významnom rastovom potenciáli spoločnosti v nasledujúcich rokoch,“ vysvetľuje Tomis.

J&T INVESTMENTS SICAV, a.s., podfond J&T INVESTMENTS

Fond kvalifikovaných investorov J&T INVESTMENTS SICAV je novou vlajkovou loďou J&T v oblasti private equity. V januári 2020 ho pre klientov založila finančná skupina J&T FINANCE GROUP SE. Za obhospodarovateľa fondu bola ustanovená J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, a.s. Fond je určený investorom, ktorí majú záujem využívať expertízy a nadviazať na úspechy finančnej skupiny J&T. Pre fond sú vyhľadávané investičné príležitosti hlavne v oblasti neverejne obchodovaných aktív. Hlavným zameraním dlhodobého diverzifikovaného portfólia sú oblasti nehnuteľností, energetiky, médií,cestovného ruchu a voľného času, e-commerce a sektory novej ekonomiky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #J&T #fond #nová investícia