Nitriansky Jaguar Land Rover od rána testuje zamestnancov

Na test priamo v závode nastúpili vo štvrtok ráno zamestnanci automobilky Jaguar Land Rover. Tá pristúpila k testovaniu po zhoršení pandemickej situácie v okrese Nitra. Testovať sa bude v nitrianskom závode aj v piatok.

07.01.2021 15:35
test Jaguar Land Rover Foto:
debata (4)

Celkovo by malo ísť o 5 500 odberov na piatich odberných miestach v jednotlivých prevádzakch, spresnila manažérka pre firemné záležitosti, Jaguar Land Rover Slovakia Miroslava Remenárová. Medzi prvými otestovanými zamestnancami bol aj Russell Leslie, prevádzkový riaditeľ závodu.

„Dnes ráno začal v rámci posilnenia protipandemických opatrení platných v nitrianskom okrese Jaguar Land Rover hromadne testovať svojich zamestnancov a dodávateľov antigénovými testami,“ povedala Remenárová. Testy si automobilka zabezpečila ešte pred vianočnými sviatkami, dodala. Testuje sa od siedmej hodiny do 22.00.

Medzi prvými otestovanými zamestnancami bol aj... Foto: Jaguar Land Rover
JLR testovanie Russell Leslie Medzi prvými otestovanými zamestnancami bol aj Russell Leslie, prevádzkový riaditeľ závodu.

„Testovanie od rána prebiehalo plynulo, podľa časového plánu, ktorý zabezpečuje, aby sa pracovníci z každej prevádzky mohli dať otestovať,“ povedala Remenárová. Testy vykonávajú oprávnení pracovníci zdravotnej služby Falck. Automobilka poskytovala možnosť individuálneho testovania už aj počas uplynulých mesiacov. V závode už od jari minulého roku platia prísne opatrenia na prevenciu šírenia pandémia, v rámci ktorých platí aj práca z domu pre tie pozície, kde je to možné, vysvetlila Remenárová. „Vnímame ako veľký prínos pre nitriansky okres, že vláda podporila takýto koordinovaný prístup a umožnila nám ako najväčšiemu zamestnávateľovi v Nitre začať s testovaním už dnes,“ dodala.

Zamestnancov o testovaní informovali ešte v utorok aj Moderné odbory Jaguar Land Rover prostredníctvom sociálnej siete. Testovanie bude dobrovoľné.

Od 11. januára od 5.00 hod. v Nitre vláda sprísňuje podmienky zákazu vychádzania, ktorý už platí na celom Slovensku. Ľudia napríklad nebudú môcť chodiť do práce bez negatívneho antigénového alebo PCR testu na ochorenie COVID-19.

Prísnejšie opatrenia v okrese Nitra schválila vláda na stredajšom mimoriadnom rokovaní. V okrese Nitra zároveň odporučila celoplošné testovanie v troch fázach. Oznámil to minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO). Sprísnenie zákazu vychádzania bez testu sa okrem cesty do práce týka aj vychádzky do prírody či sprevádzania dieťaťa do školského zariadenia.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #testovanie #závod #Jaguar Land Rover