V Horných Salibách vyrastie závod na spracovanie hydiny. Je za ním podnikateľ z Ukrajiny

Závod na spracovanie hydinového mäsa s dennou produkciou 70 ton hotových výrobkov chce v Horných Salibách v okrese Galanta postaviť spoločnosť WE Trade Ukrajinca Dmytra Borodavku. Stáť bude v susedstve spoločnosti EU Poultry toho istého podnikateľa, ktorá sa tiež zaoberá spracovaním hydinového mäsa a v súčasnosti svoje výrobky vyváža do dvadsiatich európskych krajín.

27.12.2020 14:03
debata (5)

Spoločnosť WE Trade plánuje do výstavby nového areálu investovať približne 14 miliónov eur. Zameraný bude na spracovanie, balenie a expedovanie jednotlivých častí hydinového mäsa, finálnymi produktami majú byť nugetky, rezne, burgre a ďalšie výrobky. „Súčasné priestory z kapacitného a kvalitatívneho aspektu už nevyhovujú pre prevádzku ďalšieho spracovania mäsa na finálne produkty. Vybudovaním nového závodu sa spoločnosti budú môcť aj do budúcna rýchlejšie prispôsobovať zvýšeným požiadavkám trhu,“ vysvetľuje WE Trade v zámere pre posudzovanie vplyvov na životné prostredie.

Investor má k dispozícii v priemyselnej časti katastra obce Horné Saliby v susedstve EU Poultry k dispozícii pozemok s rozlohou viac ako tri hektáre, na funkciu spracovania hydinového mäsa a expedície hotových výrobkov je určená približne polovica tejto plochy. Súčasťou nového areálu majú byť aj priestory pre prechodné ubytovanie zamestnancov. Investor ráta so začiatkom výstavby v polovici roku 2021 a s ukončením o rok neskôr.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #hydina #Hyza