Letecká spoločnosť Montenegro Airlines ukončila svoju činnosť

Čiernohorská národná letecká spoločnosť Montenegro Airlines v sobotu ukončila svoju činnosť po tom, ako nová vláda krajiny odmietla pokračovať v ďalšom poskytovaní financií zadlženej firme. Letecká spoločnosť, ktorá vznikla pred 25 rokmi, sa ospravedlnila pasažierom pre náhle ukončenie všetkých letov a poďakovala sa im za "roky dôvery, cestovania a priateľstva".

26.12.2020 15:42
debata

Firma, ktorá prevádzkovala malú flotilu strojov Embraer 195 a Fokker 100 a lietala do mnohých európskych hlavných miest, podľa odhadov naakumulovala dlhy v objeme viac ako 150 miliónov eur, ktoré ešte viac stúpli pre kolaps letnej turistickej sezóny v dôsledku pandémie koronavírusu. Vláda uviedla, že okamžite zastaví financovanie týchto strát a dodala, že dlh spoločnosti Montenegro Airlines je taký vysoký, že firma čelí „možnosti konfiškácie lietadiel“ na zahraničných letiskách. Vláda však poznamenala, že plánuje vytvoriť „úplne novú“ leteckú spoločnosť v nadchádzajúcich mesiacoch.

Letecká firma, ktorá za uplynulých 25 rokov prepravila približne 10 miliónov pasažierov, sa vyjadrila, že vládne „rozhodnutie zatvoriť našu firmu bude mať negatívny vplyv na celý letecký sektor krajiny“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čierna Hora #letecká doprava