Arca Investments neprišla o dočasnú ochranu. Návrh podala fiktívna osoba

Okresný súd v Trnave nevyhovel podnetom na zrušenie dočasnej ochrany spoločnosti Arca Investments. Informovala o tom skupina Arca Capital s tým, že podľa Okresného súdu v Trnave boli splnené predpoklady na poskytnutie dočasnej ochrany, tieto predpoklady nezanikli, a že spoločnosť Arca Investments neporušila žiadnu z povinností vyplývajúcich z dočasnej ochrany. Podnet na zrušenie dočasnej ochrany podal Juraj Pokorný, podľa Arca Capital ide o neexistujúcu osobu.

18.12.2020 16:07
debata (6)

„Ide tak o ďalšie dôležité súdne rozhodnutie, ktoré preukazuje, že skupina Arca Capital nekonala a nekoná nečestne, tak ako sa opakovane snažia v médiách prezentovať určité osoby. Zároveň si dovoľujeme upozorniť, že osoba oznamovateľa s menom Mgr. Juraj Pokorný je s najväčšou pravdepodobnosťou fiktívna osoba, keďže činnosťou súdu bolo zistené, že sa nenachádza v registri obyvateľov SR a ani prostredníctvom polície sa tejto osobe nepodarilo doručiť žiadnu písomnosť,“ uvádza v tlačovej správe Arca Capital.

Spoločnosť Arca Capital Slovakia získala na základe ustanovení zákona lex corona od 16. októbra dočasnú ochranu. Firma požiadala o dočasnú ochranu pre vyhlásenie núdzového stavu a prijatie nových opatrení Ústredného krízového štábu SR. Skupina Arca Capital v tom čase informovala o vstupe zahraničného investora, londýnskej investičnej spoločnosti Blantyre Capital. Arca Capital je súkromná investičná skupina v strednej a východnej Európe. Podniká v segmente nehnuteľností a turizmu, finančných služieb, energetiky a ďalších súvisiacich odvetviach.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #dočasná ochrana #Arca Capital