Konica Minolta na Slovensku má nové vedenie. Z Česka

Česká a slovenská Konica Minolta bude mať jednotné vedenie. Doterajšieho riaditeľa Konica Minolta Slovakia Milana Kasíka nahradil Pavel Čurda.

10.12.2020 09:35
debata

„Značka Konica Minolta má na Slovensku dlhodobo dobré renomé a dosiahla veľké úspechy. Preto chceme napríklad na český trh priniesť aj nový produkt – riešenie pre evidenciu dochádzky, ktoré doteraz úspešne ponúkali naši slovenskí kolegovia. Odborníci na Slovensku budú mať zase otvorené dvere k know-how od našich českých kolegov. Mojim cieľom je nastaviť vzájomnú a efektívnu výmenu informácií a skúsenosti pre dobro oboch krajín a posilňovať úlohu značky Konica Minolta ako servisného integrátora a partnera v oblasti IT služieb a poradenstva,“ hovorí Čurda. Ten šéfuje českej pobočke od roku 2016. Je zodpovedný najmä za riadenie priameho a nepriameho predaja, tlačových služieb a IT riešení. Práve na tie sa chce v budúcich rokoch sústrediť.

„Doterajšia kvalita služieb a servisu, ktorou je značka Konica Minolta známa, zostáva zachovaná. Cieľom týchto opatrení je vybudovať lepšie zázemie pre jednotlivé servisné tímy, dosiahnuť väčšiu efektivitu, ľahšie vzájomne zdieľanie informácií a najmä posilniť obchodné tímy tak, aby Konica Minolta zostala konkurencieschopná aj v budúcich rokoch,“ dodáva Čurda. Ambíciou firmy je sústrediť sa na zvyšovanie podielu na slovenskom trhu v oblasti IT služieb, produkčnej, industriálnej tlače a vo videonalytických systémoch Mobotix.

Pri riaditeľovi však zmeny nekončia. Novým obchodným riaditeľom pre Česko a Slovensko sa stal Pavel Štepán. Na starosti má najmä priamy predaj. Do vedenia českej a slovenskej pobočky nastúpila HR manažérka Katarína Bachratá, ktorá doposiaľ pôsobila na Slovensku.

Konica Minolta je významným celosvetovým poskytovateľom služieb v oblasti IT, spracovania dokumentov a digitálnej tlače, ale aj zdravotníckej diagnostiky, meracích prístrojov či planetárií. Jej história siaha až do roku 1873. V súčasnosti pôsobí v 150 krajinách sveta a podporuje viac ako 2 milióny zákazníkov ročne. Konica Minolta prevádzkuje 5 inovačných centier po celom svete, z toho jedno v neďalekom Brne. Aj vďaka tomu je držiteľom mnohých svetových prvenstiev a patentov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #riaditeľ #Konica Minolta