Volkswagen Slovakia získal európsku cenu Fabrika roka 2020

Bratislavský závod Volkswagen Slovakia sa stal víťazom jednej z najprestížnejších priemyselných súťaží v Európe. Získal titul Fabrika roka 2020 ako celkový víťaz v hlavnej kategórii.

03.12.2020 13:37
debata

„Závod Volkswagen Slovakia je excelentným príkladom systematického kontinuálneho zlepšovacieho procesu a vysoko motivovaného tímu s etablovanou kultúrou riešenia problémov, čo priviedlo závod na vrchol výkonnosti v rámci Európy. Inovatívne riešenie sa systematicky používajú, vyhodnocujú a implementujú,“ zdôvodnila svoje rozhodnutie porota. V súťaži boli hodnotené atribúty ako hospodárnosť, kvalita, digitalizácia, znižovanie spotreby energie, silný manažment nákladov, ako aj ďalšie podnikové ukazovatele.

„Zisk ocenenia Fabrika roka vnímam ako prejav veľkého medzinárodného uznania pre celý tím. V tomto roku odviedol skvelý výkon a po už dobrom vlaňajšku sa znova prekonal. Vďaka nasadeniu a angažovanosti zamestnancov sme sa úspešne uchádzali o výrobu nových produktov, aby sme aj do budúcnosti zabezpečili pracovné miesta,“ uviedol Dr. Oliver Grünberg, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo Volkswagen Slovakia. V uplynulých troch desaťročiach nadobudol bratislavský závod v rámci koncernu Volkswagen uznávané odborné kompetencie v takmer všetkých oblastiach produkcie. Významnú úlohu tu zohráva komplexita v súvislosti s produkciou deviatich modelov pre päť koncernových značiek pod jednou strechou.

„Prirodzene budeme musieť i naďalej pracovať na ďalšom zvyšovaní produktivity a efektivity, ako aj na zlepšovaní procesov. Ako zodpovedný výrobca vozidiel sa hlásime k cieľom Parížskej dohody a vo vzťahu k týmto zmenám máme mnoho záväzkov, či už v rámci našich produktov, alebo v našich procesoch. Zároveň sme len nedávno dostali rozhodnutie o novom projekte pre bratislavský závod, na ktorý sa, samozrejme, musíme taktiež intenzívne pripravovať. V súvislosti s výzvami v oblasti digitalizácie a softwaru, rovnako pri našich produktoch, ako ajnašich procesoch budeme musieť v budúcnosti konať ešte agilnejšie a flexibilnejšie,“ uviedol Dr. Oliver Grünberg.

Súťaž Fabrika roka – Fabrik des Jahres patrí k najrenomovanejším priemyselným súťažiam v Európe. Zúčastniť sa jej môžu výrobné podniky vo všetkých odvetviach s jedným závodom, ako aj s celou spoločnosťou, pričom by mali mať najmenej 100 zamestnancov. Ceny sa udeľujú celkovo v ôsmich kategóriách. Výber víťaza je dvojstupňový. Účastníci súťaže najprv vypĺňajú detailný online dotazník. Na základe dodaných dát sa určí skupina finalistov, u ktorých prebehne detailný audit. Porota súťaže zložená z uznávaných expertov z priemyslu a vedy zvolí na záver víťazov s ohľadom na vyplnený dotazník a poznatky z osobného auditu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #VW #Fabrika roka 2020