Vyše 377 miliónov eur zo sladkostí. Cukrovinkársku firmu nakopla pandémia

Americký výrobca čokolády Hershey oznámil za tretí kvartál rast tržieb aj zisku, pričom zisk vzrástol o takmer 40 percent. Výsledky podporil zvýšený dopyt spotrebiteľov počas koronakrízy po výrobkoch na domáce pečenie, ako aj oslavy Halloweenu, ktoré posilnili predaj cukroviniek.

06.11.2020 16:56
belgicko zajac čokoláda koronavírus veľká noc Foto: ,
Veľkonočné čokoládové zajace v belgickej predajni čokolády v meste Lonzee.
debata

Spoločnosť informovala, že čistý zisk dosiahol v treťom štvrťroku, ktorý sa skončil 27. septembra, 447,28 milióna amerických dolárov. V prepočte ide o približne 377,29 milióna eur. Celkový čistý zisk na akciu predstavuje 2,14 dolára. V porovnaní s tretím kvartálom minulého roka to znamená rast o vyše 37 percent.

Zisk upravený o mimoriadne položky dosiahol 388,13 milióna dolárov. Na akciu to predstavuje 1,86 dolára. Spoločnosť tak prekonala očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom na úrovni 1,72 dolára. Tržby dosiahli v treťom štvrťroku 2,22 miliardy dolárov. V porovnaní s rovnakým obdobím to znamená rast o 4,2 percenta.

Aj v tomto ukazovateli firma prekonala očakávania trhov, keď analytici predpokladali tržby na úrovni 2,16 miliardy dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #zisk #sladkosti #Halloween #cukrovinky #pandémia