Burger King opäť prekvapuje. Vyzval ľudí, aby sa najedli aj v KFC či McDonald's

Sieť rýchleho občerstvenia Burger King opäť spôsobila rozruch. Tentokrát to má na svedomí britská a česká pobočka reťazca, ktorá na sociálnej sieti prosí ľudí, aby pomohli reštauráciám. Zákazníkov vo vyhlásení dokonca nabádajú k tomu, aby si jedlo objednávali aj od konkurenčného McDonald's, Subway či KFC. Reťazec sa už v minulosti zviditeľnil „výstredným“ marketingom.

06.11.2020 10:30 , aktualizované: 11:08
Burger / Hamburger / Foto: ,
debata (9)

Burger King vo vyhláseniach zdôraznil, že reštaurácie v týchto časoch potrebujú najmä podporu od zákazníkov, informoval o tom český server iDnes.cz. Vláda na ostrove totiž za posledné týždne sprísnila režim kvôli pandémii koronavírusu. Obmedzenia pohybu majú predísť šíreniu infekcie. Týkajú sa hlavne reštaurácií a barov, ktoré sa preto obávajú finančných ťažkostí. Od 5. novembra sú zatvorené a jedlo môžu len dovážať.

„Nikdy nám nenapadlo, že vás o niečo také budeme prosiť. Nikdy sme si nepredstavovali, že vás budeme prosiť o to, aby ste si objednávali z KFC, Subway, Pizza Hut, Domino’s Pizza, Greggs, Papa John’s, Taco Bell či ktorýchkoľvek ďalších reštaurácií. Ak nám chcete pomôcť, nechajte si jedlo priviezť alebo si pre neho príďte. Náš Whopper je vždy skvelý, ale Big Mac tiež nie je úplne od veci,“ píše britský reťazec vo vyhlásení.

zväčšiť Český Burger King Foto: Facebook/Burger King
burger-king Český Burger King

Prísne opatrenia by mali napríklad len vo Veľkej Británii trvať približne štyri týždne. Burger King tiež zákazníkov upozornil, že množstvo podnikov pod logom nadnárodných značiek funguje ako franšízy. To znamená, že sú v mnohých prípadoch v rukách malých nájomcov. Podľa reťazca ide teda svojím spôsobom o rodinné podniky, ktoré treba podporiť. A to nie len objednávkou jedla z ich reštaurácie, ale aj od konkurencie.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #reštaurácie #Burger King #rýchle občerstvenie #koronakríza