V U.S.Steel Košice stúpol počet nakazených koronavírusom o 56

Počet zamestnancov oceliarní U.S. Steel Košice s aktuálnym pozitívnym testom na ochorenie COVID-19 stúpol za uplynulý víkend (31.10.-1.11.) o 56. "To znamená, že registrujeme sumárne za podnik 125 pozitívnych prípadov. Vyše 70 sa už do práce vrátilo po preliečení," uviedol v pondelok pre TASR hovorca hutníckeho podniku Ján Bača.

02.11.2020 11:51
Koronavírus Celoplošné testovanie / Foto:
Testovanie v U. S. Steel v Košiciach 31. októbra 2020
debata (2)

Zamestnanci oceliarní po víkendovom testovaní nastúpili v pondelok ráno podľa plánovaných rozvrhov zmien. „Nezaznamenali sme žiadne problémy, pretože využili možnosť testovať sa hlavne v mieste svojho bydliska. Majstri od rána začínajú pracovné zmeny bezpečnostnou päťminútovkou, ktorej súčasťou je aj prezentácia negatívnych testov,“ konštatoval hovorca.

Oceliarne v nedeľu avizovali, že zamestnanci sa pred rannou zmenou budú musieť preukázať negatívnym testom na COVID-19, inak nebudú môcť nastúpiť do práce.

Na verejnom odberovom mieste v areáli U. S. Steel Košice počas víkendu otestovali celkovo 1445 ľudí. Ďalšie miesto bolo len pre vopred registrovaných kľúčových zamestnancov a hlavne pracovníkov nepretržitých prevádzok. „Toto platené odberové miesto si firma zabezpečila vďaka spolupráci s Nemocnicou Šaca a využilo ho 1214 ľudí. V areáli podniku bolo spolu otestovaných 2659 ľudí. Chceme týmto poďakovať všetkým zdravotníkom, organizátorom a dobrovoľníkom za to, že naši zamestnanci mohli nastúpiť do práce bez obáv o vlastnú bezpečnosť a zdravie svojich rodín,“ uviedol Bača.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #U.S.Steel