Rafinéria Slovnaft si otestuje svojich zamestnancov sama

Petrochemická skupina Slovnaft bude počas nadchádzajúceho víkendu ako prevádzkovateľ kritickej infraštruktúry organizovať testovanie svojich zamestnancov vo vlastnej réžii. Spoločnosť spolupracuje so štátom, od ktorého obdrží antigénové testy.

30.10.2020 10:16
koronavírus, Tvrdošín, testovanie, test, Orava Foto: ,
debata (2)

„Zabezpečíme testovanie pre všetkých zamestnancov z výrobnej zóny aj z administratívy, ktorí o to prejavia záujem. Pre tento účel sme pripravili dve odberné miesta vo svojom areáli. Na jednom sa budú zvlášť testovať zamestnanci, ktorí počas víkendu pracujú, a na druhom odbernom mieste zvyšní zamestnanci,“ informoval hovorca Slovnaftu Anton Molnár.

Bratislavská rafinéria sa už vopred pripravila na možnosť, ak by testovanie preukázalo ochorenie COVID-19 u kritických zamestnancov v rámci výroby. „Vytvorili sme záložné tímy, ktoré dokážu ďalej zabezpečiť prevádzku rafinérie,“ dodal Molnár. Spoločnosť priebežne testovala svojich zamestnancov na prítomnosť koronavírusu a od začiatku pandémie urobila viac ako 13 tisíc PCR testov.

„Zamestnanci, u ktorých bolo podozrenie na ochorenie COVID-19, sa priebežne stále testujú, aby sa zabránilo šíreniu ochorenia vo vnútri spoločnosti,“ konštatoval Molnár. Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou.

Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a.s., ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy v jednej z európskych rafinérií a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných hmôt. Slovnaft prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc v SR. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej Skupiny MOL.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovnaft #testovanie #pandémia #koronavírus