Kia a Jaguar Land Rover nebudú testovať vo vlastnej réžii

Kia Motors Slovakia a Jaguar Land Rover Slovakia nebudú svojich zamestnancov testovať vo vlastnej réžii. Pre agentúru SITA to potvrdili automobilky. Ako objasnil hovorca žilinskej fabriky Ján Žgravčák, do celoplošného testovania sa aktívne nezapoja, keďže nie sú schopní zabezpečiť dostatočný počet vyškoleného personálu na odoberanie vzoriek. "Okrem toho musíme spomenúť aj logistické problémy s tým spojené, keďže do práce k nám dochádzajú aj zamestnanci s trvalým pobytom vo vzdialenosti do 100 km," doplnil.

27.10.2020 13:46
debata

Manažérka pre firemné záležitosti v nitrianskom Jaguar Land Rover Miroslava Remenárová uviedla, že automobilka so svojimi zamestnancami pravidelne komunikuje ohľadne COVID opatrení a vyzvala ich, aby sa zapojili do testovania, ktoré sa uskutoční v sobotu a nedeľu na miestach, ktoré zriadia orgány miestnej samosprávy.

Štát umožnil firmám nad 4 000 zamestnancov, aby urobili testovanie v rámci celoplošného testovania, vo vlastnej réžii. Poskytne im na to registračne formuláre, ale aj samotné antigénové testy. Minister obrany Jaroslav Naď v pondelok upresnil, že tento limit neznamená, že uvedený počet pracovníkov musí mať jedna konkrétna fabrika, môže ísť aj o celý priemyselný park. Ak by limit znížili, stratili by podľa jeho slov kontrolu nad celým procesom testovania.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Jaguar Land Rover